שף
שף
טארט ברולה אפוי

טארט ברולה אפוי

אזהרת התמכרות לפניכם: קבלו את גרסת העוגה לפודינג הווניל הצרפתי הכי מפורסם

פורסם:

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)
לקלתית
  • 3/4 שרוול (190 גרם) ביסקוויטים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32%-38% שומן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 5 חלמונים מביצים בגודל L (או 6 חלמונים מביצים בגודל M)
לצריבה: 1/3 כוס(65 גרם) סוכר

ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לאבקה. מוסיפים את החמאה ומעבדים לעיסה. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לבסיס ולדפנות ומוודאים שהכיסוי אחיד. מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות (ועד לילה).
2. המלית: יוצקים את השמנת לסיר. מוסיפים את הסוכר והווניל (אם משתמשים במקל וניל, מגרדים מתוכו את הגרגירים) ומערבבים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומסירים מיד מהכיריים. יוצקים לקערה ומניחים לצינון במשך כ־5 דקות. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב לקרם אחיד.
3. מחממים את התנור ל־150 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
4. מניחים את תבנית הטארט על תבנית תנור או בתוך תבנית גדולה יותר (למניעת נזילות). יוצקים את המלית לקלתית לאט ובזהירות, כך שלא תפגום בה.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון קל. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
6. הצריבה: מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר, בתוכנית גריל.
7. מפזרים את הסוכר על המלית. עוטפים את דופנות התבנית ברדיד אלומיניום כך ששולי הקלתית יכוסו (כדי שלא יישרפו). ממקמים את התבנית בשליש העליון של התנור וצורבים 4-2 דקות, עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים ומגישים.

  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button