המנה הזו היא גרסה למנה שפגשתי לראשונה במסעדה נחשבת בברצלונה. בתפריט היה כתוב קרפצ'ו פטריות ברוטב חרדל. הזמנתי בגלל הסקרנות. המלצר הגיש ערימת פטריות ושפך עליה רוטב שכיסה את כולה. ביס אחד הספיק לי כדי לדעת שאני חוזרת הביתה ומשחזרת את המתכון. הרוטב חריף־מתקתק, דומיננטי בחרדליותו (לא אוהבים חרדל? המשיכו הלאה), ומשהו בשילוב המרקמים בפה - הניטרליות והרכות של הפטריות, עם המתיקות המתפצפצת של גרגירי הרימון והתוספת של הרוטב – יוצר ביס שהוא וואו.
המרכיבים (2 מנות)
- כ־10 פטריות שמפיניון טריות, גדולות ככל הניתן
- 3 כפות חרדל דיז'ון חריף
- 3 כפות דבש או רכז רימונים
- 2 כפות מים
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- כ־1/2 כוס גרגירי רימון
ההכנה
1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקיקות, מומלץ מאוד להיעזר במנדולינה.
2. שמים את החרדל, הדבש (או רכז הרימונים) בכלי מתאים ומוסיפים 2 כפות מים ו־1/4 כפית פלפל גרוס. טורפים היטב ובסבלנות (או שמשתמשים במקציף ידני), עד לקבלת מרקם אחיד ומוקצף מעט.
3. עורמים מהפטריות בכל צלחת ומפזרים עליהן רימונים. מגישים לצד הרוטב.