הנה מנה מופלאה שמחברת בין שני עולמות: הסביח העיראקי והמופלטה המרוקאית, כי אם אפשר סביח בפיתה אז אפשר גם עם מופלטה! ובעצם, אפשר מופלטה עם כל מה שרוצים, לא חייבים סביח.
הרעיון הכיפי הזה עבד לי מצוין גם בזכות השימוש ב"סנו סושי ניילון נצמד רחב במיוחד". כששמתי את כדורי הבצק למנוחה בתוך תבנית התנור, לא הייתי צריכה להסתבך עם שתי יריעות של ניילון שלא תמיד מסתדרות. משיכה אחת מהניילון שמגיע רחב במיוחד, ברוחב של 45 ס"מ – והכול היה מכוסה בשיא הנוחות.
טיפים:
- המופלטה הכי טעימה ביום ההכנה. למחרת, אפשר לחמם אותן במיקרוגל עם כוס מים ליד – הן יהיו כחדשות.
- לשמירה ממושכת יותר, מומלץ לגלגל את המופלטות בתוך נייר כסף.
המרכיבים
- 500 גרם קמח
- 1/2 כף שטוחה שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן
- 1 כוס מים (מהברז)
- להתפחה: שמן (אני משתמשת בשמן חמניות)
- לכיסוי: "סנו סושי ניילון נצמד רחב במיוחד"
לסביח
- ביצים קשות
- חצילים מטוגנים
- סלט ירקות
- סלט טחינה
- פטרוזיליה
- עמבה
- וכל מה שאוהבים
ההכנה
1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי המופלטה. לשים עם וו לישה 10 דקות, לבצק מעט דביק, אבל שלא נדבק לדופנות הקערה ונאסף סביב וו הלישה. אם הבצק נותר פירורי, מוסיפים עוד שלוק מים וממשיכים ללוש. מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לו לנוח 20 דקות.
3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי טניס (70 גרם לכדור). שמים אותם בתבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים עליהם שמן עד כמעט כיסוי מלא. מכסים אותם ב"סנו סושי ניילון נצמד רחב במיוחד" וממתינים 10 דקות.
4. פותחים בידיים כל כדור לעיגול דקיק בקוטר המחבת שבה נשתמש. אין צורך לשמן את השיש. מי שמעדיף יכול לעשות זאת כשהבצק בין שני ניירות אפייה.
5. מחממים מחבת עם ציפוי נון־סטיק (אין צורך לשמן אותה). מטגנים עיגול בצק אחד כ־20 שניות. הופכים אותו לצד השני ומניחים עליו את העיגול הבא. ממשיכים כך להפוך ולהוסיף עיגולים, עד שמתקבלת ערימת מופלטות. מעבירים לצלחת.
6. מרכיבים את המנה: שמים בכל מופלטה ביצים פרוסות, חצילים, ירקות, טחינה ומה שאוהבים. מקפלים פנימה את הבצק משני צדדים ומגלגלים לגליל. בתיאבון.
- לירון ספיר היא בלוגרית אוכל ויוצרת מתכונים קלים. אינסטגרם: liron_sapir_food, טיקטוק: liron_sapir_food
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"