מתכון של פאייה של אורז, פרגיות ועגבניות
מתכון של מיכל לוי-אלחלל
מנה עיקרית עם תוספת במחבת אחת, בהשראה ספרדית. את הזעפרן במנה המקורית המרנו בכורכום ואת הדגים והבשר החלפנו בפרגיות, כוכבות המטבח הישראלי. אם אין סיר או מחבת שמתאימים לתנור, מבשלים את האורז בסיר רגיל ואז מעבירים אותו לתבנית, משלימים את הכנת המנה וצולים.
פאייה של אורז, עוף וארטישוק
מתכון של נעמה רן
מנה מושלמת לשימוש בשאריות עוף שנותרו במקרר – עוף בגריל, חזה עוף שהוכן במחבת ואפילו שניצלים יתאימו למשימה. כמובן, אפשר גם לצרוב במחבת ברגע חזה עוף במיוחד בשביל להכין את הפאייה הזו, זה שווה את הטרחה. אל הסיר מצטרפים לבבות ארטישוק, לא חייבים להפשיר לפני השימוש, אפשר לחתוך אותם גם כשהם קפואים.
פאייה טבעונית
מתכון של טליה הדר
כמה ערבובים, קצת סבלנות, ויש אליפות - אורז עשיר עם כרשה, זוקיני, שעועית ואפונה בחגיגה ירוקה. המתכון הכיפי מזכיר פאייה או ריזוטו, אבל בניגוד אליהם - אין פה צורך בציר וגם לא בכמויות נדיבות של חמאה או גבינת פרמזן.
פאייה עם דגים וכרובית
מתכון של איילת הירשמן
שילוב בין אורז לדגים, שבו כל אחד מהמרכיבים משפיע לטובה על האחר. אפשר להשתמש להכנת המנה בכל פילה של דג לבן או בנתחים של סלמון.
פורסם לראשונה: 08:36, 15.10.24