שף
שף
פרחי אגסים וקינמון

להרשים את האורחים עם פרחי אגסים

מאפים אישיים מרשימים למראה, שמכינים בקלות מפתיעה

פורסם:
המרכיבים (12-10 יחידות בתבנית שקעים)
  • 5-4 אגסים בשלים
  • מים רותחים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף קינמון טחון
  • 300-250 גרם בצק עלים מצונן או מוקפא ומופשר
  • אפשרות להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. חוצים את האגסים ומסלקים את הליבה. פורסים כל מחצית לאורכה לפרוסות דקות, ומעבירים לקערה. יוצקים על האגסים מים רותחים לכיסוי מלא. מניחים לכ־3 דקות. מסננים. מוסיפים לאגסים את מיץ הלימון ומערבבים.
2. מחממים את התנור ל־185 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים מעט את תבנית השקעים.
3. שמים את הסוכר והקינמון בקערה קטנה ומערבבים.
4. מקמחים מעט את משטח העבודה. פורשים עליו את הבצק ומרדדים אותו קלות, לעלה בעובי כ־3 מ"מ. חותכים את הבצק למלבנים בגודל כ־16X4 ס"מ. מברישים את המלבנים בשמן בנדיבות (משאירים קצת לשימון לאחר העיצוב), ומפזרים עליהם מתערובת הסוכר והקינמון.
5. חוצים בדמיון את אחד ממלבני הבצק לאורכו. מניחים לאורך מחצית אחת של המלבן כמה פרוסות אגסים, כך שיבלטו מעבר לשוליים ויחפפו חלקית זו את זו. מקפלים את מחצית הבצק הריקה על האגסים כך שתתקבל רצועת בצק כפולה, צרה וארוכה. מהדקים. מגלגלים את רצועת הבצק לצורת שבלול ומהדקים את הקצוות. מניחים באחד משקעי התבנית, כשקצות האגסים פונים מעלה. מכינים כך את כל הכמות. מברישים ביתרת השמן ובוזקים את יתרת תערובת הסוכר והקינמון.
6. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. מגישים חם.

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר. מחממים לפני ההגשה, בתנור או במיקרוגל
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button