לביבות גבינה ואוכמניות
שילוב מצוין על הרצף שבין פנקייקים קטנטנים ונימוחים ללביבות גבינה מתוקות. אפשר להגיש אותן רק עם אבקת סוכר או להוסיף לצדן גם קרם וניל או קצפת ולהתייחס אליהן כמו אל קינוח של ממש.
המרכיבים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- קורט מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 150 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה (אחוזי שומן לפי הטעם)
- כ־150 גרם פתיתי מוצרלה או גוש מוצרלה 22% שומן, מגורר
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 4 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן (רגיל או קוקוס)
- 1/2 כוס אוכמניות טריות או קפואות שהופשרו קלות (ואפשר גם פירות יער אחרים)
- לטיגון: חמאה או שמן קוקוס
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אבקת סוכר ופודינג) ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים (הגבינות, קליפת הלימון, הביצים, החלב והחמאה או השמן) ומערבבים. מעבירים בהדרגה ותוך כדי טריפה, את תכולת קערת הביצים לקערת הקמח, וטורפים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים קצרות לפיזור אחיד.
2. הטיגון: מחממים במחבת מעט חמאה או שמן קוקוס (כך שתהיה במחבת שכבת שימון דקה). מניחים תלוליות מהבלילה ומטגנים כחצי דקה, עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות קלות ונראות בהן בועיות. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה. מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים להכין כך את כל הלביבות.
3. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- איך שומרים? הלביבות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור אותן עד 4 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.
לביבות פרנץ' טוסט
את שאריות החלה המתוקה של שבת (גם אם היא כבר לא טרייה) הפכתי, בכמה דקות של עבודה, ללביבות טעימות בצורה בלתי רגילה. אפשר לבחור בטעמים של פרנץ' טוסט קלאסי, קינמון וסוכר, או לשדרג בשוקולד צ'יפס שחור או לבן. אנחנו בחרנו לשלב את שניהם.
המרכיבים
- 4 פרוסות חלה מתוקה, קצוצות לחתיכת קטנות ככל האפשר
לבלילה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר + עוד קצת לזרייה
לתוספת טעם: 2 כפות סוכר חום + 1 כף קינמון או1 כף סוכר חום + 4 כפות שוקולד צ'יפס
לטיגון: חמאה או שמן קוקוס
ההכנה
1. הבלילה: שמים בקערה את כל המרכיבים, כולל 2 כפות סוכר, וטורפים היטב. מוסיפים את קוביות החלה ואת תוספת הטעם הרצויה ומערבבים קלות.
2. הטיגון: מחממים במחבת מעט חמאה או שמן קוקוס (כך שתהיה במחבת שכבת שימון דקה). מניחים תלוליות קטנות מהתערובת, במרווחים זו מזו. זורים על כל אחת מעט סוכר. מטגנים כ־2 דקות, עד שהלביבות מתייצבות ותחתיתן מזהיבה קלות. הופכים ומטגנים עוד כדקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.
- איך שומרים? הלביבות במיטבן כשהן טריות, אבל אפשר לשמור אותן עד 3 ימים, במקרר. מחממים קלות במחבת יבשה או בתנור.
ללא גלוטן ואפויות: לביבות שקדים מתוקות
הלביבות האלה הן כמו גרסה תפוחה ורכה יותר של עוגיות השקדים האיטלקיות, ויש להן מרקם לעיס כיפי. הן פשוט נפלאות, ולא פחות חשוב: הן ממש פשוטות להכנה. אפשר להכין אותן בגרסה קלאסית או בגרסה שוקולדית, ראו במתכון.
טיפ:לביבות שקדים בגרסה שוקולדית או קלאסית? הפתרון שלנו: גם וגם!
המרכיבים
- 4 חלבונים מביצים בגודל L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 200 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם שקדים מולבנים, פרוסים
- 1 כפית אבקת אפיה
- אפשרות: 1/2 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת ו/או 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר דק־דק
לפיזור: מעט סוכר
אפשרות: גרסה שוקולדית
- 1 כף אבקת קקאו
- 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים את החלבונים והסוכר בקערה וטורפים ידנית לקצף קל. מוסיפים את השקדים הטחונים והפרוסים ואת אבקת האפייה. אם רוצים, מוסיפים את קליפת ההדרים ו/או הג'ינג'ר. אם בוחרים בגרסה שוקולדית, מוסיפים גם את הקקאו והשוקולד. מערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד.
3. מניחים בתבנית תלוליות קטנות מהעיסה, במרווחים של 4-3 ס"מ ביניהן (הלביבות מתפשטות באפייה). בוזקים מעט סוכר.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהלביבות מזהיבות רק בשוליים. מוציאים ומניחים להתייצבות ולצינון במשך
10-5 דקות (מומלץ לא להרים אותן מהתבנית בשלב זה). מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
לגרסה לא טבעונית מחליפים את רסק התפוחים, החומץ ואבקת האפייה ב־2 ביצים
- איך שומרים? עד 4 ימים, בצנצנת אטומה.