צהוב: מרק תירס
מרק שהוא סוג של קונצנזוס לגדולים ולקטנים. לגרסה חריפה מוסיפים מעט טבסקו.
המרכיבים (4 מנות)
- 5 קלחי תירס גדולים
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כורכום
- 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים
- מלח, פלפל שחור
- 1 מכל (400 גרם) קרם קוקוס
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- אפשרות: מעט טבסקו
- להגשה: פלפל שחור גרוס גס
ההכנה
1. מסירים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין. אם רוצים, משאירים בצד כ־1/4 כוס מהגרגירים, לפיזור על המרק המוכן.
2. מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את גרעיני התירס ואת השום והכורכום ומטגנים על להבה בינונית כ־2 דקות. מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 20-15 דקות, עד שהתירס רך. מסירים מהכיריים ומצננים כ־5 דקות.
3. טוחנים את תכולת הסיר (בבלנדר מוט או במעבד מזון), לקבלת מרק אחיד וסמיך. מוסיפים את קרם הקוקוס, מיץ הלימון וקליפתו ומערבבים היטב. אם רוצים, מוסיפים מעט טבסקו, לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר לצינון, שעתיים לפחות.
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים מעט פלפל שחור ואת הגרגירים הטריים (אם רוצים), ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לבן: אחו־בלנקו, מרק ספרדי עם שקדים ושום
כשהתאהבתי במרק הספרדי היפה הזה, גיליתי שאפשר לעצור שלב קודם בהכנה ולהשתמש בו כרוטב: אני טוחנת את כל המרכיבים, אבל לא מוסיפה להם מים. ברוטב הממרחי הזה אני משתמשת במנות של דגים, ירקות וגם בשר.
המרכיבים (3-2 מנות)
- 3/4 כוס (75 גרם) שקדים לבנים קלופים
- 2 פרוסות חלה (או לחם לבן), ללא הקרום הקשה
- 2 שיני שום, קלופות
- מלח
- 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים (מהמקרר) + אפשרות לעוד
- להגשה: ענבים ירוקים, שמן זית
ההכנה
1. משרים את השקדים בקערת מים במשך כ־4 שעות. מסננים.
2. משרים את החלה במים במשך 3 דקות. סוחטים מעודפי מים.
3. מעבירים את השקדים לקערת מעבד המזון. מוסיפים את השום והמלח ומעבדים לקרם חלק.מוסיפים את החלה, שמן הזית ומיץ הלימון ומעבדים לקבלת ממרח.
4. מוסיפים לממרח, תוך כדי פעולת המכשיר, את חצי כוס המים. אם התוצאה סמיכה מדי ולא חלקה מספיק, ממשיכים להוסיף עוד מים ומעבדים עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
5. אם רוצים, מסננים את הקרם (ללא סינון, השקדים יורגשו יותר). מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
6. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים ענבים ומעט שמן זית ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
כתום: מרק גזר
טעמים מעט אסייתיים במרק שכולו שמחה.
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 25 גרם חמאה
- 5 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כף אבקת קארי צהוב
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1 מכל (400 מ"ל) חלב קוקוס
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- אפשרות: 1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- לעיטור: מעט עירית קצוצה, פרוסות גזר דקיקות
ההכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הגזרים, הבצל והקארי ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות על להבה בינונית, עד שהירקות משנים את צבעם.
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים ומבשלים עוד כ־20 דקות, עד שהירקות מתרככים. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.
3. טוחנים את תכולת הסיר (בבלנדר מוט או במעבד מזון), לקבלת מרק אחיד וסמיך. מוסיפים את חלב הקוקוס, מיץ הלימון והתבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר לצינון, שעתיים לפחות.
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, מפזרים מעט עירית ופרוסות גזר ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
ירוק בהיר: מרק קישואים ויוגורט
אחד המתכונים המוצלחים שנחמה ריבלין ז"ל שיתפה היה מרק קישואים קר. כחובבת קישואים מושבעת הכנתי והתאהבתי. הכנסתי מעט שינויים משלי (למשל, הוספתי יוגורט), והמרק הפך לבן בית אצלנו.
המרכיבים (6 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- כ־1 ק"ג (כ־8 יחידות) קישואים, חתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף עלי אורגנו טריים
- 3 כוסות מים
- מלח, פלפל לבן
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט יווני, עד 10% שומן
- להגשה: עירית קצוצה, קוביות קרח
ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הקישואים, הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב כדקה־שתיים, עד שהקישואים משנים את צבעם. מוסיפים את הפטרוזיליה והאורגנו ומטגנים עוד 3–4 דקות, לספיגת טעמים.
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.
3. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון). מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מצננים עוד כחצי שעה.
4. מוסיפים את היוגורט ומערבבים למרקם אחיד. מאחסנים במקרר לצינון, שעתיים לפחות.
5. מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים קוביות קרח ומפזרים מעט עירית קצוצה. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
ירוק כהה: מרק תרד ועלי מנגולד
המרכיבים (6 מנות)
- 25 גרם חמאה
- 4 שיני שום, כתושות
- 400 גרם עלי תרד טריים או מוקפאים
- 1 חבילה עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד, שטופים וחתוכים
- 4 כוסות (1 ליטר) מים
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- להגשה: שמנת מתוקה או שמנת לבישול, שמן זית
ההכנה
1. ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את עלי התרד (אם הם מהקפאה, אין צורך להפשיר מראש) והמנגולד, מכסים ומאדים כ־4 דקות על להבה בינונית. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה ל־4 דקות נוספות.
2. מדליקים שוב את הלהבה, מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ־20 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים כ־10 דקות.
3. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למרקם אחיד. מאחסנים במקרר לצינון, שעתיים לפחות.
4. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מזלפים לכל קערה שמנת מתוקה ושמן זית, ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
פורסם לראשונה: 07:52, 14.07.21