שימו לב, יש להכין את העוגה לילה לפני ההגשה.
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
לפירורים
- 100 גרם אגוזי פקאן
- 100 גרם שקדים טבעיים
- 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
- 1/4 כוס צימוקים שחורים
- 2 כפיות חמאת קוקוס או שמן קוקוס
- 1/8 כפית מלח, מומלץ אטלנטי
למלית ה"גבינה"
- 2 כוסות קשיו טבעי, ששרה במים שעה וסונן
- 1/2 כוס אגבה או מייפל (או דבש)
- 2/3 כוס מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ־1 לימון גדול וצהוב
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה.
2. הפירורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת מעבד המזון ומעבדים לתערובת פירורית (ללא גושים). מעבירים 1/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים קלות לתחתית. את היתרה שומרים בצד.
3. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון וטוחנים היטב למחית חלקה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. מפזרים על המלית את יתרת הפירורים.
5. מכסים היטב את העוגה ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.
6. מחלצים מהתבנית, פורסים, ממתינים 10-5 דקות ומגישים.