שף
שף
עוגת "גבינה" פירורים

ללא גלוטן וללא אפייה: עוגת "גבינה" פירורים

עוגה קרה ונהדרת בטעם גבינה, למרות שאין בה אף מוצר מהחי

פורסם:
שימו לב, יש להכין את העוגה לילה לפני ההגשה.

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
לפירורים
  • 100 גרם אגוזי פקאן
  • 100 גרם שקדים טבעיים
  • 4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • 1/4 כוס צימוקים שחורים
  • 2 כפיות חמאת קוקוס או שמן קוקוס
  • 1/8 כפית מלח, מומלץ אטלנטי
למלית ה"גבינה"
  • 2 כוסות קשיו טבעי, ששרה במים שעה וסונן
  • 1/2 כוס אגבה או מייפל (או דבש)
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון גדול וצהוב
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה.
2. הפירורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת מעבד המזון ומעבדים לתערובת פירורית (ללא גושים). מעבירים 1/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים קלות לתחתית. את היתרה שומרים בצד.
3. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון וטוחנים היטב למחית חלקה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. מפזרים על המלית את יתרת הפירורים.
5. מכסים היטב את העוגה ומאחסנים במקפיא 8 שעות לפחות.
6. מחלצים מהתבנית, פורסים, ממתינים 10-5 דקות ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button