המרכיבים (תבנית אינגליש 35X10 ס"מ או תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ)
- 500 גרם תמרים יבשים, רצוי מזן מג'הול
- 5 כפות חמאת קוקוס או 5 כפות שמן קנולה (או 60 גרם חמאה, לגרסה חלבית)
- 1/2 כוס אבקת קקאו כהה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- לעיטור: 1 כוס שקדים טבעיים
ההכנה
1. מגלענים את התמרים, מעבירים אותם לקערה ומכסים במים רותחים. מניחים לכחצי שעה. מעבירים למסננת ומניחים לכ־5 דקות.
2. מעבירים את התמרים הרכים לקערת מעבד המזון ומעבדים למרקם סמיך ודביק. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לעיסה אחידה.
3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומעבירים אליה את העיסה. דוחסים אותה היטב, מהדקים ומיישרים.
4. כותשים מחצית מכמות השקדים לפירורים גסים. מפזרים אותם ואת השקדים השלמים על הפאדג'. חלק מהם דוחסים מעט פנימה - לעומק הפאדג'.
5. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות. מוציאים, פורסים ומגישים.
- איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.