שבועות הוא החג החגיגי בשנה מבחינתי, ולכבודו הכנתי ניוקי אלגנטי: הרוטב קרמי, סמיך ועשיר, עם ערמונים קראנצ'יים ואפטר־טייסט של יין לבן. משלים את המנה, בכל ביס, ניוקי צרוב בחמאה טבעונית.
טיפים:
- את הערמונים אפשר להחליף, למשל, בצנוברים, באגוזי לוז או בעגבניות מיובשות קצוצות.
- את הגבינה הלבנה הטבעונית אפשר להחליף בגבינת שמנת טבעונית, לאקסטרה קרמיות.
- את הניוקי אפשר להחליף בכל פסטה שאוהבים.
- יין לבן זו בעיה? אפשר לוותר עליו, המנה עדיין תהיה מדהימה.
המרכיבים (3-4 מנות)
לניוקי
- 1 חבילה ניוקי, מבושל לפי ההוראות שעל החבילה
- 2 כפות חמאה טבעונית
לרוטב
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 1/2 כוס גבינה לבנה טבעונית
- 2 שיני שום
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כוס יין לבן איכותי
- 1/2 עד 1 כוס מוצרלה טבעונית מגורדת
- מלח על פי הטעם
- 1 כוס ערמונים מוואקום, שבורים גס
- להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. הרוטב: לערבב במחבת רחבה את כל המרכיבים. לבשל תוך כדי ערבוב 5–10 דקות, עד שהרוטב סמיך ואחיד.
2. הניוקי: במחבת, לחמם את החמאה הטבעונית. להוסיף את הניוקי המבושל ולצרוב טוב מכל הכיוונים.
3. לחלק את הרוטב לצלחות הגשה, להניח עליו ניוקי צרוב, לקשט בפטרוזיליה ולהגיש מיד.
- שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat