שף
שף
ניוקי ברוטב ערמונים ו"גבינות"

טבעוני: ניוקי ב"גבינות" וערמונים

תסמכו על שקמה יעקבי, מנבחרת הבלוגריות של שף, שתדע איך לחגוג (גם) את שבועות במנה עשירה ואלגנטית, שמכינים בקלות ובזריזות

פורסם:
שבועות הוא החג החגיגי בשנה מבחינתי, ולכבודו הכנתי ניוקי אלגנטי: הרוטב קרמי, סמיך ועשיר, עם ערמונים קראנצ'יים ואפטר־טייסט של יין לבן. משלים את המנה, בכל ביס, ניוקי צרוב בחמאה טבעונית.
טיפים:
  • את הערמונים אפשר להחליף, למשל, בצנוברים, באגוזי לוז או בעגבניות מיובשות קצוצות.
  • את הגבינה הלבנה הטבעונית אפשר להחליף בגבינת שמנת טבעונית, לאקסטרה קרמיות.
  • את הניוקי אפשר להחליף בכל פסטה שאוהבים.
  • יין לבן זו בעיה? אפשר לוותר עליו, המנה עדיין תהיה מדהימה.



המרכיבים (3-4 מנות)
לניוקי
  • 1 חבילה ניוקי, מבושל לפי ההוראות שעל החבילה
  • 2 כפות חמאה טבעונית
לרוטב
  • 400 מ"ל קרם קוקוס
  • 1/2 כוס גבינה לבנה טבעונית
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס יין לבן איכותי
  • 1/2 עד 1 כוס מוצרלה טבעונית מגורדת
  • מלח על פי הטעם
  • 1 כוס ערמונים מוואקום, שבורים גס
  • להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. הרוטב: לערבב במחבת רחבה את כל המרכיבים. לבשל תוך כדי ערבוב 5–10 דקות, עד שהרוטב סמיך ואחיד.
2. הניוקי: במחבת, לחמם את החמאה הטבעונית. להוסיף את הניוקי המבושל ולצרוב טוב מכל הכיוונים.
3. לחלק את הרוטב לצלחות הגשה, להניח עליו ניוקי צרוב, לקשט בפטרוזיליה ולהגיש מיד.
  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button