תבנית של פרגיות עסיסיות ברוטב חמוץ־מתוק, שאותו יוצרים פירות הקיץ שמגירים את מיציהם ואת טעמיהם הנפלאים. המתכון עובד עם כל פרי שיש: נקטרינות, משמשים, מנגו, גם פירות יער ודובדבנים – אחד מהם או תערובת של כמה, וגם עם פירות קפואים. וכמו שאנחנו אוהבים: כל מה שצריך לעשות זה לשים הכל בתבנית ולהכניס לתנור. מגישים עם אורז או פתיתים ושמחים.
המרכיבים (4 מנות)
- 600 גרם נתחי פרגיות
- 3 נקטרינות או 4 משמשים/ שזיפים, חתוכים גס (או כ־1/2 1 כוסות פירות יער)
- 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
- מיץ וקליפה מגוררת מ־1 לימון
- 2/3 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר או יבש
- 4 גבעולי תימין או 2 גבעולי רוזמרין
- 5 כפות שמן זית
- 2/3 כוס יין לבן (מכל סוג) או בירה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. משמנים את התבנית (או מרפדים בנייר אפייה). מניחים בתבנית את נתחי הפרגיות וביניהן ועליהן את הפירות והבצל. יוצקים את מיץ הלימון, מפזרים את קליפתו ומוסיפים את התבלינים ואת התימין (או הרוזמרין). לסיום, יוצקים את שמן הזית ואת היין (או הבירה).
3. צולים 10-5 דקות, עד הזהבה קלה. הופכים את הנתחים ומערבבים בעדינות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים עוד כ־20 דקות, עד שהנתחים מוכנים והרוטב מצטמצם. מסירים את הכיסוי וצולים 5 דקות נוספות. מוציאים ומשהים כ־10 דקות. מגישים (אפשר לשמור עד 4 ימים, במקרר).