עוגת גבינה אפויה עם כדורי לוטוס

ענבל לביא ("פיית העוגיות") מכינה עוגת גבינה אפויה עם כדורי לוטוס וליבת לוטוס גולשת!

ביקשנו מהבלוגריות המובילות לבחור את הקינוח המושלם שלהן לחג. התוצאה - קינוחי לוטוס עשירים, מפנקים ומרגשים, כדי שגם אתם תוכלו להתפנק עם השילוב המושלם בין לוטוס לחג הלבן. והפעם: ענבל לביא, בעלת הבלוג "פיית העוגיות"

ענבל לביא, מוגש מטעם לוטוס
עודכן:
בתור אמא לשתי פצפונות, אין דבר שמרגש אותי יותר מאשר להגיש לשולחן עוגה מרהיבה, ולצפות בקריאות ההתלהבות של הקטנטנות כשהן מביטות בה בעיניים פעורות ובהתלהבות רבה. העוגה שאפיתי הפעם לחג היא בדיוק כזו והיא תשמח ילדים ומבוגרים כאחד.
זו עוגת גבינה אפויה וסופר טעימה, במרקם קרמי ועשיר, שמכינים ב־5 דקות מבלילה בחושה ומהירה ומעטרים בכדורי לוטוס קטנטנים שיוצרים מראה שובה לב כבר מהשנייה הראשונה.
רוצים לשדרג את העוגה ולהפוך אותה לכוכבת של שולחן שבועות השנה? תוכלו לצקת למרכזה ליבה של ממרח לוטוס מומס רגע לפני ההגשה, שיישפך בחגיגיות ויפתיע את האורחים ברגע שתפרסו את העוגה.

בינוני | 14-12 מנות | 1 שעה הכנה | תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
המרכיבים:
לתחתית:
  • 200 גרם עוגיות לוטוס
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • קורט מלח
לעוגת הגבינה הבחושה:
  • 3 גביעים (675 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%-9%
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 + 1/4 כוס (250 גרם) סוכר
  • 2 כפיות מחית או תמצית וניל
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • קורט מלח
  • 5 ביצים בגודל L (או 6 ביצים בגודל M)
לכדורוני הלוטוס המהירים:
  • 450 גרם עוגיות לוטוס
  • 3/4 כוס + כף (200 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 1/2 כוס פחות כף (100 גרם) ממרח לוטוס, בטמפ' החדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם סוכריות מזרה בצבע לבן או 100 גרם קוקוס טחון, לציפוי
לליבת הלוטוס (אם רוצים):
  • 1 + 1/4 כוס (300 גרם) ממרח לוטוס
כלים:
  • קופסת שימורים, ריקה
אופן ההכנה:
1. תחתית: במידה ורוצים ליצור עוגה בתורת טבעת - מרוקנים, שוטפים ומייבשים לחלוטין קופסת שימורים בגודל סטנדרטי. משמנים את הקופסה מצידה החיצוני ועוטפים אותה ברצועה של נייר אפייה. מניחים את הקופסה במרכז תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ. מחממים תנור ל־150 מעלות בחום עליון ותחתון. טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. ממיסים את החמאה ומוסיפים מיד לפירורים בעודה חמה. מוסיפים גם קורט מלח ומערבבים לתערובת לחה. שופכים את הפירורים לתבנית ומהדקים בחוזקה לתחתית בעזרת כף או תחתית של כוס.
2. עוגת הגבינה הבחושה: מערבבים בקערה גבינת שמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, קורנפלור ומלח. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי טריפה, לבלילה חלקה. יוצקים את הבלילה לתבנית. ממלאים את קופסת השימורים שבמרכז העוגה במים חמים עד למחצית גובהה, מעבירים בעדינות לתנור ואופים כ־80-75 דקות, כך שהעוגה אפויה למראה אך עדיין מעט רוטטת. מכבים את התנור ומצננים את העוגה במשך שעה בתנור הכבוי. מוציאים ומעבירים לצינון מלא בטמפרטורת החדר. רק לאחר שהעוגה הצטננה היטב מסירים בעדינות רבה את קופסת השימורים מהמרכז, מכסים את העוגה ומעבירים למקרר למשך הלילה.
3. כדורוני הלוטוס המהירים: טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס לפירורים דקים. מוסיפים פנימה שמנת, ממרח לוטוס ומלח ומערבבים לתערובת רכה מאוד. מעבירים למקרר לשעה־שעתיים, עד שהתערובת מסמיכה קלות ונוחה לעבודה אך עדיין רכה. מגלגלים מהתערובת כדורים קטנטנים בקוטר 2.5-2 ס"מ ומגלגלים בסוכריות מזרה לבנות או בקוקוס טחון לציפוי. מסדרים את הכדורים על העוגה.
4. ליבת הלוטוס (אם רוצים): רגע לפני ההגשה (ולא קודם, כדי שממרח הלוטוס יישאר נוזלי) מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל או בבאן מארי, כך שיהפוך נוזלי לגמרי, ויוצקים לחור שבמרכז העוגה. מגישים מיד.
*ניתן לאפות את העוגה גם ללא קופסת השימורים במרכז לקבלת עוגה עגולה.
פורסם לראשונה: 17:12, 07.05.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button