שף
שף
קציצות תפוחי אדמה, חומוס ותרד

ייחטפו תוך רגע: קציצות תפוחי אדמה, חומוס ותרד

מתכון פשוטה ומנצח לקציצות צמחוניות שאפשר לאפות או לטגן, ולאכול קרות או חמות

פורסם:
קציצות שאפשר לבחור אם לאפות או לטגן. מומלץ להגיש אותן לצד פלח לימון.

המרכיבים (כ־25 קציצות)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (משימורים, קפואים או מבושלים בבית)
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סומאק
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים דק
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק (החלקים הלבנים והירוקים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ביצים, טרופות
  • לטיגון/ אפייה: שמן זית
ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל כ־2 ס"מ. מעבירים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה כ־20 דקות, עד שהם רכים מאוד. מסננים.
2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים אותם למחית לא חלקה. מוסיפים את החומוס ומועכים יחד למחית שעדיין יש בה קצת גושים. מוסיפים את התבלינים, את התרד, הבצל הירוק, שמן הזית והביצים ומערבבים היטב. מכסים ומאחסנים במקרר שעה וחצי־שעתיים, עד שהעיסה קרה מאוד.
3. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. בעזרת שתי כפות מחליקים למחבת תלוליות מהעיסה ומשטחים אותן קצת. מטגנים על להבה בינונית־גבוהה משני הצדדים, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
אם אופים: מחממים את התנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. בעזרת שתי כפות מניחים בתבנית תלוליות מהעיסה ומשטחים קצת. אופים כ־10 דקות, עד הזהבה, הופכים את הקציצות ואופים עוד 7-5 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב. מגישים חם או קר.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button