המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק)
- 1/2 כוס + 1 כף (140 מ"ל) קפה מוכן (נמס או ממכונה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 100 גרם חמאה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כפית אבקת קפה נמס או קפה טחון להכנת אספרסו
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. מערבבים את הקפה והחלב ומניחים לצינון.
2. ממיסים את החמאה בעדינות, על הכיריים או במיקרוגל, ומניחים לצינון בנפרד.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית (או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו).
4. שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת הקפה, הקינמון והמלח ומערבבים.
5. שמים בקערה נפרדת את הקפה הצונן, החמאה, הביצה ותמצית הווניל וטורפים ידנית לבלילה אחידה.
6. מעבירים את הבלילה לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים היטב, בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
7. יוצקים לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ לתוכה יוצא עם מעט פירורים עליו. מוציאים, מצננים ומגישים.
- משך ההכנה: 10–15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד יומיים־שלושה, עטופה בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.