שף
שף
ארוחת שבועות קלה

בחג שבועות נעשה לנו חיים קלים: ארוחה שלמה שמכינים בלי להתאמץ

ארוחה מרשימה עם מרק מרענן, מנת דג מושלמת, פטנט נהדר שמשלב תפוחי אדמה וכמובן סלט ירוק ופריך

פורסם:

ללא גלוטן: מאפה של תפוחי אדמה, פרמזן ומוצרלה

מאפה פריך וטעים מאוד, שאפשר להגיש כמו שהוא ואפשר לבצוע לפיסות ולפזר על הסלט, כמו קרוטונים משודרגים.
5 צפייה בגלריה
ארוחת שבועות קלה
ארוחת שבועות קלה
מאפה של תפוחי אדמה, פרמזן ומוצרלה
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (תבנית 30X25 ס"מ)
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 1 כוסות (200 גרם) גבינת מוצרלה קשה, מגוררת
ההכנה
1. חותכים את תפוחי האדמה (בקליפתם) לקוביות בגודל כ־4 סמ"ר. מעבירים לסיר, יוצקים מים כך שימלאו כ־2 ס"מ מעליהם, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג). מסננים.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
3. שמים בקערה את הביצים, כ־2/3 כפית מלח ומעט פלפל שחור וטורפים היטב. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים אותה.
4. מניחים את קוביות תפוחי האדמה על הבלילה ומועכים אותן קלות. מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בתנור או עם קצת שמן זית או חמאה במחבת.

בטטות צלויות מוקרמות עם סלט פריך

אם כמוני, אתם מאוהבים לאחרונה בבטטות לבנות (שנקראות לפעמים בטטות יפניות) אני לא צריכה לשכנע אתכם לנסות אותן במתכון הזה. אם לא ניסיתם – בבקשה תנו להן צ'אנס. הן משהו. כמובן שגם בטטות כתומות יעבדו כאן מושלם.
5 צפייה בגלריה
בטטות צלויות מוקרמות עם סלט פריך
בטטות צלויות מוקרמות עם סלט פריך
בטטות צלויות מוקרמות עם סלט פריך
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (6 מנות)
לבטטות
  • 6 בטטות בינוניות, מקורצפות היטב, חצויות לאורכן
  • כ־1/4 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • 300 גרם גבינה צהובה מגוררת (מומלץ עם חריפות מסוימת כמו אמנטל או צ'דר)
לסלט
  • 200 גרם אגוזי מלך או פקאן, קלויים וקצוצים
  • 1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 3 גזרים או 200 גרם דלעת טרייה, קצוצים או מגולפים לרצועות
  • קליפה מגוררת ומיץ מ־1 לימון בינוני
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש או מייפל או סילאן
  • אפשרות: כ־1/3 כפית צ'ילי יבש או צ'ילי טרי קצוץ
ההכנה
1. הבטטות: מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
2. מניחים את הבטטות בתבנית, כך שחלקן החתוך פונה מעלה. מברישים אותן בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס. צולים 35-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות ושוליהן מזהיבים. מוציאים בזהירות, מפזרים עליהן את הגבינה ומחזירים לתנור לכ־5 דקות, עד שהגבינה נמסה. מוציאים ושומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולשמור במקרר).
3. הסלט: מערבבים את כל מרכיביו בקערה (אפשר להכין שעה־שעתיים מראש).
4. ההגשה: מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מפזרים עליהן מהסלט ומגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר. המנה במיטבה בטמפרטורת החדר ואפשר גם לחמם קצת.

טבעוני: מרק סלרי תרד קר ולימוני

הבסיס הרעיוני הוא מיץ ירוק בריא, מרווה ואהוב, שבתיבול קליל הופך למרק שפותח בכבוד כל ארוחת שבועות. אפשר להגיש עם לחם קלוי וגבינת פטה עליו ואפשר גם לפזר את הגבינה בתוך המרק. כך או כך – זה מרענן. אגב, בלי הסומאק ושמן הזית, אפשר וטעים לשתות את המרק כמו מיץ.
5 צפייה בגלריה
טבעוני: מרק סלרי־תרד קר ולימוני
טבעוני: מרק סלרי־תרד קר ולימוני
מרק סלרי־תרד קר ולימוני
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים (6 מנות)
למרק
  • 4 כוסות גבעולי סלרי טריים עם העלים
  • 3 כוסות עלי תרד או מנגולד
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 1/2 כפית סומאק טחון
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)
אפשרות להגשה
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 6 פרוסות לחם קלוי
  • 6 כפות גבינת פטה מפוררת (חלבית או תחליף טבעוני)
ההכנה
1. שמים את הסלרי, התרד והמים במעבד המזון ומעבדים לנוזל ירוק אחיד. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מאחסנים במקרר שעה לפחות (עד 24 שעות).
2. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות או לכוסות, מזליפים עליו מעט שמן זית וזורים מעט פלפל שחור. מפזרים גבינה על פרוסות הלחם ומניחים אותן לצד או על קערת המרק. מגישים.

דג על עגבניות צלויות

מנה חגיגית וקלה להכנה. שילוב מנצח. היא מתחילה בעגבניות ובצל שנצלים יחד בתבנית והופכים כמעט לקונפי. עליהם מניחים נתחי דג לבן וממשיכים יחד את הצלייה, בטעמי לימון־יין־תימין. ביחד זו חגיגה.
5 צפייה בגלריה
 דג על עגבניות צלויות
 דג על עגבניות צלויות
דג על עגבניות צלויות
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)

המרכיבים
(6 מנות)
  • 3 כוסות עגבניות שרי (אפשר בכמה צבעים), פרוסות
  • 3 עגבניות גדולות (אפשר מזנים/צבעים שונים), פרוסות
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף, חצוי ופרוס
  • 1 כפית מלח, 2/3 כפית סוכר, 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 לימון
  • 2/3 כוס יין לבן, מכל סוג שאוהבים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 פילטים (כ־150 גרם כל אחד) דג לבן
  • 6 גבעולי תימין

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים תבנית גדולה (לפחות 30X25 ס"מ).
2. מניחים בתבנית את פרוסות העגבניות ועליהן את פרוסות הבצל, מפזרים עליהן את המלח, הסוכר והפלפל (אם אין מקום, אפשר לסדר בשכבות ולתבל ביניהן). מגררים על הירקות את קליפת הלימון. סוחטים עליהם מיץ ממחצית ממנו. יוצקים על הירקות את היין ומחצית משמן הזית.
3. צולים 5 דקות. מערבבים בעדינות את הירקות, להבטיח צלייה אחידה. מכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום וצולים עוד 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתקרמלים קצת. אם הירקות בכמה שכבות, כדאי לערבב עוד פעם במהלך הצלייה. מוציאים (עד שלב זה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. מחממים לפני המשך ההכנה).
4. מניחים על הירקות את נתחי הדג כשצד העור פונה מטה. מפזרים עליהם מלח ופלפל ויוצקים את המיץ מהמחצית הנותרת של הלימון ואת יתרת שמן הזית. מניחים את התימין. צולים (ללא כיסוי) 12-10 דקות נוספות, עד שהדג עשוי. מוציאים ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button