טיפ: אפשר להשתמש בפירות אדומים מכל סוג שאוהבים: פטל, אוכמניות, פירות יער, תותים וכדומה, וגם באפרסקים או
בשזיפים.
המרכיבים
(תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 25X25 ס"מ)
- 100 גרם חמאה, רכה (כדאי להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה)
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים בגודל L
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
- 1 כוס (200 גרם) פירות אדומים טריים או מוקפאים (אין צורך להפשיר), פרי אחד או תערובת
לפירורים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/8 כפית מלח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים מחצית מהקמח ומחצית מהשמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את יתרת הקמח והשמנת ומערבבים שוב בכמה תנועות קלות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את הפירות ומערבבים בעדינות, לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קצת.
4. בינתיים מכינים את הפירורים: שמים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בקצות האצבעות (או בקערת מעבד המזון, בפולסים קצרים), רק עד שמתקבלים פירורים ולא יותר. (למדריך המלא להכנת פירורי בצק פריך לחצו כאן)
5. מוציאים את העוגה מהתנור בזהירות ומפזרים עליה את הפירורים בשכבה אחידה. מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות נוספות, עד ששכבת הפירורים זהובה, העוגה יציבה, וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
- זמן הכנה: 20-15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר