הטעמים של לוטוס אהובים על כולם. אני בחרתי להכין את המתכון לעוגת לוטוס בחושה לאירוח בחג כיוון שהמתכון הוא גם קליל, מהיר וטעים וגם מאוד יפה על השולחן.
כל המשפחה שלי אוהבת לוטוס וברגע שיש מפגש, אין כמו להמתיק את הרגעים היפים של ערב החג עם ביס מושלם של עוגת לוטוס פרווה.
קל, מהיר ובלי מאמצים מיותרים!
דרגת קושי: קל | 10 דקות הכנה | תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ | פרווה
המרכיבים:
לעוגה:
1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
1 כפית גדושה אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס (250 מ"ל) חלב שיבולת שועל
לקרם הלוטוס:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית פרווה
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גדושות ממרח לוטוס קראנץ'
לציפוי:
3 כפות גדושות ממרח לוטוס קראנץ'
3 עוגיות לוטוס, גרוסות למרקם פירורי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות בחום עליון-תחתון (לא טורבו).
2. כותשים למרקם פירורי את עוגיות הלוטוס ומעבירים לקערה. מוסיפים אבקת אפייה, מלח וחלב שיבולת שועל. מערבבים היטב עד להעלמת כל הגושים.
3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וטופחים קלות להוצאת הבועות.
4. מכניסים לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי בתנור ואופים כ-40-35 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
5. קרם הלוטוס: מקציפים בקערה שמנת צמחית (קרה מהמקרר - חשוב!) לקצפת יציבה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממרח לוטוס קראנץ' ומקציפים הכול שוב. מערבבים עם מרית בעדינות לקרם אחיד.
6. לאחר שהעוגה הצטננה יוצקים עליה את קרם הלוטוס שהכנו, מיישרים הכול ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות.
7. הציפוי: ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-30-20 שניות ושופכים על פני העוגה בשוליים שלה, כדי שייזל קצת על דופנות העוגה וייתן מראה מגרה. מוסיפים עוגיות לוטוס גרוסות במרכז ומקשטים בעוד עוגיות לוטוס אם רוצים.