המרכיבים (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
- 1 חבילה (1 ק”ג) בצק עלים, מופשר
למלית
- 1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה, 9% שומן
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 3% שומן לפחות
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל לבן
- 1/2 1 כוסות גבינה מגוררת – פרמזן, אמנטל, צ'דר או כל גבינה בעלת חריפות מסוימת
- לציפוי: 1 ביצה, טרופה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים היטב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לשניים. מחצית אחת מחזירים למקרר עד להמשך השימוש. את המחצית השנייה מניחים בתבנית. אם היא גדולה מדי, יוצרים משולי הבצק דפנות נמוכות. מחוררים את הבצק בכמה מקומות במזלג.
3. אופים 10 דקות בתנור החם, עד הזהבה קלה.
4. בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.
5. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את המלית על הבצק. מוציאים את מחצית הבצק השנייה, מחוררים גם אותה במזלג ומניחים על המלית. אם יש שוליים עודפים – תוחבים אותם פנימה בעדינות. מברישים את הבצק בביצה הטרופה.
6. מחזירים לתנור ואופים כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. חותכים לריבועים ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים מכוסה ברדיד אלומיניום בתנור שחומם ל־180 מעלות.