בטטה חיה, לא מבושלת או אפויה, היא בעיניי הגרסה העדינה של הגזר. בסלט המעולה הזה היא במיטבה, תורמת לקראנצ'יות ולטעם. ההנאה מובטחת.
שני טיפים שיקלו על ההכנה:
- את הבטטה אפשר לחתוך עד יומיים מראש, לשמור במקרר בכלי סגור עם מי קרח, ולסנן לפני השימוש.
- אפשר להכין ולערבב את הסלט עם הרוטב כ־3 שעות מראש. במקרה כזה, מוסיפים את כל הבוטנים לפני ההגשה.
המרכיבים (כ־5 מנות)
- 2 בטטות בינוניות
- 2 ענפי בצל ירוק
- חופן עלי בזיליקום
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- 1/2-1/4 כוס בוטנים קלויים וקצוצים
לרוטב
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף מיץ לימון
- לעיטור: 2 כפות שומשום שחור
ההכנה
1. קולפים את הבטטות. חותכים אותן למקלונים דקיקים (מומלץ בעזרת קולפן ז'וליינים). חותכים את הבצל הירוק לטבעות אלכסוניות, קוצצים את עלי התיבול. מעבירים הכול לקערה.
2. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים וטורפים היטב כדקה, למרקם חלק ואחיד.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים מחצית מכמות הבוטנים ומערבבים היטב (מומלץ לערבב בידיים).
4. מפזרים את יתרת הבוטנים, מוסיפים את השומשום ומגישים.