שף
שף
עוגת קרמבו כשרה לפסח

עוגת קרמבו לפסח

בסיס פריך, מלית קרמית וציפוי שוקולדי - העוגה שכל השולחן יחכה לה, בגרסה כשרה לחג וללא גלוטן

עודכן:
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ, מומלץ קפיצית)
לבסיס
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 120 גרם חמאה או מרגרינה
  • 4 ביצים
  • 120 גרם (1/2 כוס + 1 כף מלאה) סוכר
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כף מלאה (15 גרם) קורנפלור
לשכבת הקרם
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או משקה צמחי
  • 1/2 1 חבילות (120 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
לציפוי
  • 150 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או שמנת, חלביים או צמחיים

ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו (או ל־190 מעלות בחום עליון ותחתון). משמנים את התבנית, ומומלץ גם לרפד את תחתיתה בנייר אפייה.
2. שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה (או המרגרינה), וממיסים על הכיריים או בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ־6 דקות במהירות גבוהה, למקצפת יציבה ובהירה. עוצרים. מוסיפים באיטיות את קרם השוקולד לקערת המערבל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שהוא נטמע (הקפידו לערבב מתחתית הקערה). מוסיפים את השקדים והקורנפלור ומערבבים גם אותם. מסיימים בהקצפה קצרה, כ־10 שניות, לוודא שאין גושים.
4. יוצקים את העיסה לתבנית. אופים כ־25 דקות, עד שפני העוגה מתייצבים. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין מפרידים בין העוגה לדופנות התבנית. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות (או במקרר, כ־4 שעות), עד שהעוגה קרה לגמרי.
5. הקרם: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביו ומקציפים לקרם אחיד. יוצקים על הבסיס הקר ומחזירים למקפיא לשעה נוספת לפחות (או למקרר, לכשעתיים).
6. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחלב (או השמנת) ומחממים על הכיריים או בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מצננים כ־5 דקות.
7. יוצקים את הקרם על העוגה ומורחים במרית לכיסוי מלא. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים.


  • משך ההכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה וקירור
  • דרגת קושי: קלה־בינונית
  • איך שומרים? כ־4 ימים, במקרר
פורסם לראשונה: 10:02, 17.04.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button