פאדג' שוקולד חם עם לב קרמל מלוח
מנה אישית שמזכירה את עוגת השוקולד החמה של ילדותנו, אבל בתוספת עדכנית ומבורכת של לב קרמל מלוח חמים, שמשתלב עם השוקולד. וזה נפלא. ומושחת. ונפלא.
המרכיבים
(8 יחידות בתבנית מאפינס או בכלים אישיים בנפח כ־150 מ"ל)
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 4 ביצים בגודל M
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
ללב הקרמל המלוח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 40 גרם חמאה
- 1/8 כפית מלח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
- 3 1/2 כפות (50 מ"ל) סירופ מייפל
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את הכלים.
2. שמים בכלי מתאים את החמאה והשוקולד וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 5-4 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח. עוצרים את פעולת המערבל. יוצקים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים, בתנועות קיפול עדינות, לקרם אחיד. יוצקים לכלים.
4. הקרמל המלוח: שמים במחבת את השמנת המתוקה, החמאה והמלח ומחממים על להבה נמוכה כ־2 דקות, עד שהחמאה נמסה ונוצרת רתיחה קלה. יוצקים לקערה. מחזירים את המחבת לכיריים (אין צורך לנקות), מוסיפים את הסוכר והמייפל ומחממים על להבה בינונית כ־2 דקות, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השמנת המבושלת ומערבבים כדקה, עד שמתקבל קרמל במרקם טופי. מסירים מהכיריים. מניחים כפית גדושה של קרמל במרכז כל אחד מכלי השוקולד, ודוחסים אותו קצת פנימה.
5. מניחים את הכלים בתבנית גדולה עם דפנות גבוהות. יוצקים לתבנית בזהירות מים רותחים, סביב הכלים האישיים, כך שיגיעו למחצית מגובה הכלים. מכסים בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום.
6. אופים 15 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ־5 דקות נוספות, עד שהעוגות מתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים חם.
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.
פודינג אורז חם
דייסת אורז חמה ומיטיבה, במרקם קצת דביק ומאוד מנחם. אפשר להוסיף לה בכל פעם תוספת אחרת וליצור קינוח חדש.
לפודינג אפשר לצוות כל תוספת שאוהבים: פירות חורף טריים (פילטים של תפוזים, תפוחים, אגסים, תותים, פירות יער), אגוזים ושקדים (אפשר מסוכרים), קינמון, שערות חלווה (נפלא!), סוכר חום, דבש, מייפל, סילאן – כולם ביחד או כל אחד לחוד.
המרכיבים
(8 מנות)
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי או יסמין
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1/2 כפית מלח
- 4 כוסות (1 ליטר) חלב 3% שומן
- 2 כפות סוכר
- 10 גרם חמאה
- 2/3 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. שמים בסיר את האורז, המים והמלח ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מכסים, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20-15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
2. יוצקים את החלב לכלי מתאים ומחממים, במיקרוגל או על הכיריים, עד שהוא חם מאוד אבל לא רותח.
3. שמים בסיר גדול בעל תחתית כבדה את הסוכר והחמאה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה, תוך ערבוב, עד להמסה. מוסיפים את האורז המבושל ואת תמצית הווניל ומערבבים. יוצקים ככוס אחת מהחלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות, עד שהחלב נספג באורז. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות, מערבבים ומבשלים עד שכל החלב נספג. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כ־20 דקות נוספות, תוך ערבוב מפעם לפעם (משגיחים שהאורז לא ייחרך), עד שהאורז מקבל מרקם של דייסה. מסירים מהכיריים.
4. מחלקים את הפודינג לקעריות הגשה ומוסיפים תוספות לפי הטעם. מגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מוסיפים מעט חלב, מערבבים ומחממים, במיקרוגל או על להבה נמוכה.
סחלב חם
גרסה פשוטה, מהירה וכיפית למשקה השוק של ילדותי. את המקורי היו מכינים מפקעות סחלב אמיתיות, טחונות. אבל בבית, בלילות קרים, תספיק לחלוטין הגרסה העשויה קורנפלור, כשאת הניחוח האוריינטלי המתבקש מוסיפים מי הוורדים (וגם אותם לא חייבים).
טיפ: לגרסה טבעונית מחליפים את החלב במשקה שקדים, סויה או שיבולת שועל
המרכיבים
(4 מנות)
- 4 כוסות (1 ליטר) חלב
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- 4 כפות שטוחות (40 גרם) סוכר
- 2/3 כפית תמצית וניל
- אפשרות: 4 טיפות מי ורדים
- אפשרויות להגשה: קינמון טחון, שקדים או אגוזים מסוכרים, קוקוס קלוי, פרחים או פירות מסוכרים
ההכנה
1. יוצקים לקערה כוס אחת מהחלב, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב במזלג או במטרפה, עד שאין גושים.
2. יוצקים לסיר את יתרת החלב, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מעבירים ללהבה נמוכה, מוסיפים את תמצית הווניל, יוצקים את החלב עם הקורנפלור ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב, 4-3 דקות. ברגע שהחלב מסמיך (אם מעבירים בו סכין, רואים את ה"שביל"), מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים.
3. יוצקים את הסחלב לכוסות ומוסיפים תוספות לפי הטעם. מגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד יומיים. מחממים במיקרוגל.