המרכיבים (כ־30 יחידות)
- 250 גרם גבינת שמנת, 5%–30% שומן
- 250 גרם גבינה קשה (כמו "טוב טעם")
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 4 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף משקה רום
לסירופ
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- לטיגון: שמן
- לציפוי: 100 גרם שקדים פרוסים וקלויים, אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים את שני סוגי הגבינה והחמאה בקערה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. לקראת הסוף מוסיפים את הרום, ומערבלים למרקם אחיד. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה עד שעתיים.
3. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים.
4. הטיגון: מחממים בסיר את השמן. מקמחים קלות את הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בזהירות בשמן. מטגנים עד הזהבה. מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון קל.
5. הציפוי: מפזרים בצלחת את פרוסות השקדים. מגלגלים את הסופגניות בסירופ, מעבירים לצלחת השקדים ומגלגלים שוב, לציפוי. בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.