שף
שף
עוף מוקפץ עם שקדים ועוף טחון

מהיר ומנחם: עוף מוקפץ עם שקדים על אורז דביק

הנה מנה מושלמת לימים שבהם אנחנו רוצים לאכול אוכל טוב, במהירות יחסית, ושלא יהיה כבד מדי

פורסם:
מנה מושלמת לימים שבהם אנחנו רוצים לאכול אוכל טוב, במהירות יחסית, ושלא יהיה כבד מדי. הסוד במנה הזו הוא שימוש בעוף טחון, אבל בלי לפורר אותו לגמרי (כמו שעושים כשמכינים בולונז, לדוגמה), אלא רק עד שמתקבלים גושים קטנים. הגושים הופכים פריכים בטיגון וסופגים טעמים טובים במהלך ההכנה.

המרכיבים (4–5 מנות)
לאורז הדביק
  • 1/2 1 כוסות אורז עגול או אורז מוארך
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
לעוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג עוף טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2/3 כוס שקדים, קלופים ופרוסים
  • אפשרות: 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים, קצוץ דק
  • 3-2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס נבטים
  • להגשה: פטרוזיליה ו/או פלפל חריף, קצוצים דק
ההכנה
1. האורז: שמים את האורז בסיר (רצוי בעל תחתית עבה), יוצקים את המים, מוסיפים את המלח ומשהים בסיר רבע שעה, עד שכמעט כל המים נספגים באורז. מכסים ומבשלים כך, בלי להוסיף מים, על להבה גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים רבע שעה. מכבים ומניחים ל־10 דקות, מקפידים לא לפתוח את הסיר ולא לערבב את האורז.
2. העוף: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מטגנים את העוף הטחון 6-5 דקות על להבה בינונית־גבוהה. במהלך הבישול, מפוררים אותו מדי פעם בכף עץ, כדי שייווצרו פתיתים קטנים, זהובים קלות. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
3. מוסיפים את השום והשקדים ואם רוצים - גם את הפלפל החריף. מטגנים תוך ערבוב כחצי דקה, עד שהכול מזהיב היטב (נזהרים שהשום לא ייחרך). מוסיפים למחבת את רוטב הסויה, את שמן השומשום ואת הדבש ומערבבים. מוסיפים את הנבטים. מבשלים תוך ערבוב על להבה גבוהה עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב. מסירים מהכיריים.
4. ההגשה: עורמים אורז בצלחות ומניחים עליו את תבשיל העוף. מפזרים את הפטרוזיליה ו/או הפלפל החריף. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button