שף
שף
סלט גריסי פנינה, סלק ואגוזי לוז

להגיש חם או קר: סלט גריסי פנינה, סלק, עשבי תיבול ואגוזי לוז

סלט עשיר ומשביע עם גריסי פנינה (שניתן להמיר בגרעיני חיטה, כוסמין או שיפון), סלק אפוי ושפע עשבי תיבול ובצל ירוק. ויש גם טריק קטן שיוסיף הרבה טעם לגריסים בזמן הבישול

פורסם:

המרכיבים (6-4 מנות)

לבישול הגריסים
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים רותחים
  • מלח
  • אפשרות: עשבי תיבול טריים או מיובשים, עלה דפנה, קליפת לימון
לסלט
  • 1 סלק, אפוי או מבושל, קלוף
  • 4-3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1/3 כוס אגוזי לוז קלויים
לרוטב
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
ההכנה
1. הגריסים: שמים בסיר את גריסי הפנינה, יוצקים עליהם את המים הרותחים ומוסיפים מלח. אם רוצים, מוסיפים מהתבלינים (ראו טיפ). מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30-25 דקות, עד ריכוך. מסננים ונפטרים מהתבלינים.
2. בינתיים, מכינים את הסלט והרוטב: חותכים את הסלק לקוביות קטנות (1-1/2 סמ"ר) וקוצצים את הבצל הירוק ועשבי התיבול. קוצצים גם את אגוזי הלוז, מומלץ כך שחלקם יהיו קצוצים גס יותר – לתוספת עניין קרנצ'י. בנוסף, מכינים את הרוטב – מערבבים את כל מרכיביו.
3. מעבירים הכל לקערה. מוסיפים את גריסי הפנינה (חמים או לאחר צינון, לפי הטעם). יוצקים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ 1: אפשר להחליף את גריסי הפנינה בגריסים מלאים או בגרעינים של חיטה, כוסמין או שיפון. שימו לב שנחוץ להם בישול ארוך יותר (כ־45 דקות).
טיפ 2: כשמבשלים גריסים או דגנים אחרים, כדאי לשים במים עשבי תיבול ותבלינים שעם סיום הבישול נפטרים מהם. הדגנים סופגים הרבה מים בזמן הבישול, למה שלא יספגו מים עשירים בטעמים?
טיפ 3: לסלט הזה כיף להוסיף גבינת פטה מפוררת.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button