האוכל של המטבח התאילנדי הוא מהאהובים עליי ולא רק בזכות המנות העיקריות. בגלל שבתאילנד חם והמנות חריפות, הקינוחים קלילים ומרעננים. למישהי כמוני, שלא אוהבת שוקולד ולא אוהבת קינוחים כבדים, המנות הקרות והפירותיות של המטבח התאילנדי הן הדבר המושלם.
בתאילנד, מנגו סטיקי רייס – אורז דביק מבושל בקרם קוקוס, שמוגש קר עם מנגו – בכלל לא נחשב קינוח, אלא מנה לכל דבר ועניין. אז מה אני עושה כשאני שם? מזמינה אותו למנה אחרונה!
טיפים:
- אורז לסושי אפשר למצוא בכל סופר וכך גם קוראים לו.
- אי־אפשר להשתמש באורז מזן אחר, כי הוא לא יהיה סטיקי. הוא יהיה סתם אורז.
- להגשה יפה, כמו בתצלומים, שמים אורז בקערית, דוחסים ומהדקים חזק, ואז הופכים את הקערית על צלחת הגשה.
המרכיבים (2–3 מנות)
- 1 כוס אורז לסושי או אורז תאילנדי דביק
- 1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס
- 1/2 כוס מים
- 1–2 כפות סוכר
- 1 כף מירין (לא חובה)
- חופן שומשום שחור (לא חובה)
- 1 מנגו בשל, חתוך לקוביות
- 1 ליים (לא חובה)
ההכנה
1. לשטוף את האורז טוב במסננת ולהעביר לסיר. להוסיף לסיר את קרם הקוקוס והמים. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים (בערך 10–12 דקות).
2. להוריד מהאש ולהוסיף את הסוכר, ואם משתמשים – גם את המירין והשומשום, ולערבב טוב. לקרר לחלוטין.
3. לחלק את האורז בין צלחות הגשה.
4. להניח על האורז את המנגו ומומלץ לסחוט מעל מעט מיץ ליים. להגיש קר.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"