פרנץ' טוסט במילוי ממרח מילקה ובננה
מתכון, צילום וסטיילינג: רון יוחנוב, בעל הבלוג 'מבשלים ואופים עם רון יוחננוב'
המרכיבים למנה אחת:
- 2 פרוסות לחם שאוהבים
- 1 בננה, חתוכה לפרוסות דקות
- 2 כפות ממרח מילקה עם אגוזי לוז
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מורחים על פרוסת לחם ממרח מילקה.
2. מסדרים מעל פרוסות בננה וסוגרים בפרוסת הלחם הנוספת לכריך.
3. מחממים מחבת וממיסים את החמאה.
4. מניחים את הכריך במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה.
5. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.
לחמניות שמרים רכות ואווריריות במלית ממרח מילקה עם אגוזי לוז
מתכון, צילום וסטיילינג: חן שוקרון, "מתוקים שלי"
מצרכים לכ–20 לחמניות:
לבצק:
- 1 ק״ג קמח לחם/חלות (או קמח לבן רגיל)
- 1 כף (20 גרם) מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים
- 2/3 (160 מ״ל) שמן צמחי (שמן חמניות/סויה)
- 1 כף (20 גרם) דבש נוזלי
- 2 כוסות (480 מ״ל) מים פושרים
למילוי:
- 1 צנצנת (350 גרם) ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- סוכר גבישי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן והדבש. מוסיפים כוס וחצי מים. את חצי כוס המים האחרונה מוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, ורק עד לקבלת בצק רך מאוד. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 10 דקות לפחות ועד לקבלת בצק רך מאוד, כמעט דביק ומאוד גמיש.
2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה גדולה, משומנת מעט. מגלגלים את הבצק בקערה כדי שישומן היטב, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי עד שעתיים).
3. בזמן שהבצק תופח מעבירים את ממרח המילקה עם אגוזי הלוז לשק זילוף ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים של המלית בקוטר כ-4 ס״מ ובגובה 2 ס״מ (אפשר להניח גם תלוליות של המלית בעזרת שתי כפיות). מעבירים למקפיא.
4. כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכ-20 חלקים במשקל 80 גרם. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים מכוסה במגבת.
5. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בקוטר 10 ס״מ ומניחים במרכז כל עיגול בצק עיגול של מילוי המילקה. סוגרים את הבצק על המילוי, צובטים היטב כדי שלא ייפתח ומכדררים לכדור עגול וחלק.
6. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-40-30 דקות.
7. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
8. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט סוכר גבישי. אופים 20-15 דקות, עד שהלחמניות שחומות ותפוחות מאוד. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.