המרכיבים (10-8 מנות):
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
- 1 כוס יין לבן חצי יבש
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח,
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס,
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כוסות שמיר או כוסברה קצוצים דק
- 1/2 1 ליטרים מים או ציר ירקות
- 1/2 כרוב, חתוך לרצועות
- 2 כוסות אפונה מוקפאת
לקניידלך:
- 5 ביצים
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח,
- 1/2 כפית כורכום, מעט פלפל שחור
ההכנה:
המרק:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית־גבוהה ומטגנים את הבצל ותפוחי האדמה עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון, התבלינים ועשבי התיבול, מוסיפים את המים (או ציר הירקות) ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים את הכרוב והאפונה ומביאים לרתיחה חוזרת, על להבה בינונית. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
הקניידלך:
- שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים 3-2 דקות, למרקם קרמי סמיך. עוצרים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה דלילה. משהים חצי שעה.
- בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים (אפשר לשמור במקרר עד 5 שעות).
- חצי שעה לפני ההגשה: מרתיחים מים מומלחים בסיר. מבשלים בהם את הקניידלך עד שהם צפים ועוד 3 דקות. מוציאים.
ההגשה: אם צריך, מחממים את המרק. מחלקים לקערות, מוסיפים קניידלך ומגישים (שומרים עד 3 ימים במקרר, בנפרד).