שף
שף
עוגת תפוחים שקופים

תתכוננו להתאהב: עוגת תפוחים שקופים בגרסה חלבית או פרווה

קל להתמכר למאפה הצרפתי הזה: פרוסות פרי עטופות בטעמים ונמסות זו לתוך זו 

פורסם:

המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק באורך 30-25 ס"מ)
  • 6-5 תפוחים גדולים (כ־600 גרם), מומלץ מזן גרני סמית או פינק ליידי
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס + 1 כף מלאה (120 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה, מומסות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב או משקה חלב צמחי

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או ל־175 מעלות בחום עליון ותחתון). מרפדים את התבנית בנייר אפייה או שמשמנים אותה ומקמחים קלות את תחתיתה.
2. קולפים את התפוחים, נפטרים מהליבה ופורסים אותם לפרוסות דקיקות ככל האפשר (1 מ"מ), מומלץ במעבד מזון או במנדולינה.
3. שמים בקערה את הביצים ואת הסוכר וטורפים היטב כדקה (אפשר גם להקציף במערבל). מוסיפים את הקמח, את הקינמון, את החמאה ואת החלב (או תחליפיהם) ומערבבים היטב למרקם חלק ואחיד. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות לעיטוף מלא. מעבירים לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־55 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מוציאים, מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות לפחות (העוגה נחתכת בקלות כשהיא קרה). מגישים קר או לאחר חימום קל.
  • משך הכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה וצינון)
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button