הדבר השני שאני עושה כשאני מגיעה לבית חדש, בחיים או בחופשה, הוא להעמיד סיר מרק, כדי שתהיה הרגשה של בית. הפעם זה היה מרק תירס שכולם אוהבים.
המרכיבים (8 מנות):
- 2 כפות שמן קנולה או תירס
- 2/3 כוס בצל ירוק קצוץ, כולל החלק הלבן (כ־2 גבעולים)
- 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר (אפשר מוקפא)
- 800 גרם גרגירי תירס קפואים (אין צורך להפשיר) או משומרים ומסוננים, או 4 כוסות גרגירים טריים
- 1 כף דבש או סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/8 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל לבן
- 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מרק ירקות (מסונן) או מים
- 2 ביצים, טרופות
- אפשרות להגשה: נבטים טריים, כוסברה, שמן שומשום, מעט פלפל חריף או שמן צ'ילי.
ההכנה:
- מחממים בסיר גדול את השמן. מוסיפים מחצית מכמות הבצל הירוק ומטגנים כ־4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והתירס, מערבבים ומטגנים עוד 3–4 דקות.
- מוסיפים את הדבש (או הסוכר), הסויה, שמן השומשום, המלח והפלפל. יוצקים את המרק (או המים), מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים.
- טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט, או שמעבירים חלק ממוצקיו למעבד המזון, טוחנים ומחזירים לסיר). מחזירים לכיריים, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת.
- כשהמרק רותח, מוסיפים לו את הביצים הטרופות, בזרם דק, ומערבבים מיד בכף עץ כדי להפרידן לרצועות. מבשלים דקה נוספת ומכבים את הלהבה. מוסיפים את יתרת הבצל הירוק.
- מחלקים לצלחות, מוסיפים נבטים ואם רוצים, גם כוסברה ועוד שמן שומשום וצ'ילי או שמן צ'ילי. מגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).