חטיף נאצ'וס ספייסי
חטיף מהיר הכנה על בסיס טורטיות. אתם מוזמנים לגוון בתיבול כיד הדמיון הטובה עליכם.
המרכיבים (4-2 מנות)
- 4 טורטיות (לא משנה באיזה קוטר)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- אפשרות: קורט אבקת צ'ילי
- 1/3 כוס (35 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). מכינים שתי תבניות תנור.
2. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. חוצים את הטורטיות, ומניחים על נייר האפייה. מברישים את הטורטיות בכף אחת משמן הזית ובוזקים עליהן מחצית מכמות התבלינים ומגבינת הפרמזן. פורסים כל חלק ל־8-6 משולשים קטנים. מעבירים את הטורטיות, עם נייר האפייה, לתבנית התנור. מכינים כך את יתרת הטורטיות.
3. אופים 12-10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. מצננים ומגישים.
- איך שומרים? 4-3 ימים, בכלי אטום.
חטיף פרמזן, שום ועשבי תיבול
בדומה לניוקי, העיצוב של החטיף הזה מתחיל מנחשים שנחתכים לניוקי קטנים. אל תתפתו להעלות את חום התנור ולקצר אפייה - כי פנים החטיף עלול להישאר לח ולאבד פריכות.
המרכיבים (12-8 מנות)
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית אורגנו יבש מפורר או בזיליקום מיובש
- 1 כפית מלח
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 3 כפות גדושות יוגורט סמיך 5% שומן ומעלה
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- אפשרות לציפוי: שומשום, קצח, זעתר, זרעי קימל
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם ווהגיטרה את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה, היוגורט וגבינת הפרמזן, ומעבדים לבצק אחיד. אוספים אותו לכדור ומשטחים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־30 דקות (ועד 3 ימים).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מפזרים את הציפוי במגש.
3. מחלקים את הבצק לכ־10 חלקים ויוצרים מכל אחד מהם גליל בעובי כ־1/2 1 ס"מ. מגלגלים כל גליל בציפוי כך שיצופה חלקית, ומעבירים לתבנית.
3. בעזרת קלף אפייה או סכין חדה חותכים כל גליל למקטעים בגודל כ־2 ס"מ, בצורת ניוקי. מפרידים אותם מעט זה מזה (אין צורך לרווח).
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה של הקצוות והבסיס. מוציאים ומצננים לחלוטין. מגישים.
- איך שומרים? בקופסה אטומה, עד שבוע.
- טיפ: אפשר גם לרדד את הבצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ ולקרוץ צורות. מצפים ואופים בהתאם להנחיות במתכון
דבאייל: מקלוני חומוס מטוגנים
חטיף חומוס ממכר שמקורו בהודו. מתאים לנשנוש וגם לפיזור על מרק סמיך (מרק כתום, מרק עדשים כתומות או מרק אפונה יתאימו במיוחד).
המרכיבים (4 מנות)
- שמן לטיגון עמוק
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח חומוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת קארי או 3/4 כפית כורכום
- קורט פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
- אפשרות: 1/2 כפית כוסברה או פטרוזיליה יבשה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס פחות 1 כף (225 מ"ל) מים
ההכנה
1. יוצקים שמן לטיגון עמוק לסיר או למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה. מכינים 2 שקיות זילוף, ומכניסים אותן אחת לתוך השנייה (העיסה סמיכה ודורשת לחץ בזילוף, שעלול לקרוע שקית אחת).
2. שמים בקערה את קמח החומוס והתבלינים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים למרקם של עיסה סמיכה, אך עדיין ניתנת לזילוף.
3. מעבירים את העיסה לשקית הזילוף הכפולה, גוזרים בה פתח בגודל 3 מ"מ ומזלפים "נחשים" דקים לשמן החם, בשכבה אחת. מטגנים כדקה עד תחילת הזהבה (לא מגיעים להשחמה) ומוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים מיד.
- איך שומרים? את המנה הזו מומלץ לאכול מיד – אז היא בשיא פריכותה. שאריות אפשר לשמור בכלי אטום, עד 4 ימים.
חטיף פריך בשלושה טעמים
נשנוש נהדר ממרכיבים שתמיד יש בבית, והוא מוצע פה עם שלושה סוגי תיבול שונים, לבחירתכם – ואפשר כמובן לגוון ולהוסיף. מומלץ להגיש לצד מטבלים על בסיס גבינה לבנה או טבעוניים.
המרכיבים (6-4 מנות)
לבצק
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים, שמן קנולה או שמן זית עדין
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
אפשרות 1 לתיבול: שום וקארי
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית רוזמרין קצוץ דק או יבש מפורר
אפשרות 2 לתיבול: שום ופפריקה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית עלי כוסברה טחונים
אפשרות 3 לתיבול: בצל וצ'ילי
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
- לזרייה: מלח אטלנטי גס
ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח, המלח והתיבול הנבחר ומערבבים (אפשר גם במעבד המזון). מוסיפים את השמן והמים ומערבבים לבצק פירורי. מאחדים לכדור ומניחים בטמפרטורת החדר כ־20 דקות.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים לעלה דק בעובי 3-2 מ"מ. זורים מעט מלח גס ומהדקים אותו לבצק (בידיים). בעזרת גלגלת או סכין חדה חותכים את הבצק לצורות (פסים, מרובעים או משולשים). מעבירים עם נייר האפייה לתבנית.
4. אופים כ־14 דקות, עד שהתחתית והשוליים מזהיבים. מוציאים, מצננים ומגישים.
- איך שומרים? בכלי אטום, עד שבוע.
מסולסלים: אטריות אורז מטוגנות
חטיף בהכנה מהירה (מהירה ממש – כמה שניות בשמן החם יספיקו לו) ועם אפקט וואו: הרגע הזה שהאטריות מתנפחות הופך את ההכנה שלו לכיפית במיוחד.
המרכיבים (6-4 מנות)
- שמן לטיגון עמוק
- 125 גרם אטריות אורז רחבות
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תערובת תבלינים לפיצה או 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אבקת שום או אבקת בצל
ההכנה
1. יוצקים שמן לטיגון עמוק לסיר או למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה.
2. בודקים אם השמן מספיק חם: זורקים פנימה פיסה קטנה של אטרייה. אם היא מתנפחת תוך 2-1 שניות - הוא מוכן.
3. מפרידים חופן מהאטריות (כ־1/4 מהכמות) ושמים בשמן. ממתינים 2-1 שניות, עד שהאטריות מתנפחות, ומוציאים מיד בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מפזרים מלח ותבלינים. מגישים.
- איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים.
טיפ: נשארו חטיפים? שדרגו את הסלט הירוק שלכם עם תוספת קראנצ'ית