טבעוני: מרק מלבי עם פיסטוקים ועוגיות קוקוס
המעדן האהוב בגרסה מרקית עם טוויסט מענג של מרקמים.
המרכיבים (4 מנות)
למרק
- 2 כפות מחוקות קורנפלור
- 2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס, 17%-15% שומן
- 2 כוסות (480 מ"ל) משקה חלב צמחי
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית מי ורדים
לעוגיות הקוקוס
- 1/4 1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
- 1/4 כוס (כ־25 גרם) שקדים טחונים
- 2 כפות שמן קנולה + אפשרות לעוד
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
- אפשרות להגשה: אגוזים ופיסטוקים קצוצים, שבבי קוקוס
ההכנה
1. העוגיות: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים לעיסה בצקית. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד כף שמן, ואפילו שתיים.
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים (בקוטר כ־1/2 1 ס"מ) ומניחים בתבנית במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה.
4. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון מלא, ורק אז מנתקים מנייר האפייה (אפשר להכין עד שבועיים מראש ולאחסן בקופסה סגורה).
5. המרק: שמים בקערית את הקורנפלור ומניחים בצד. יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומשקה החלב, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומעבירים מצקת מהנוזל לקערת הקורנפלור. מערבבים היטב. מעבירים את תמיסת הקורנפלור לסיר ומבשלים תוך ערבוב עד כ־5 דקות, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים. מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומניחים לצינון מלא.
6. מניחים על המרק עצמו ניילון נצמד ומאחסנים במקרר. אם רוצים להגיש אותו בטמפרטורת החדר – מצננים במקרר רק כ־15 דקות, אם רוצים להגיש קר – מצננים שעה ומעלה.
7. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מניחים עוגיות בכל קערה ואם רוצים - מפזרים אגוזים, פיסטוקים או שבבי קוקוס. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
- בונוס: סירופ מלבי בקלי קלות. שמים בסיר 3/4 כוס סוכר ו־3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות. מסירים מהכיריים ומוסיפים טיפה של צבע מאכל אדום. מערבבים ומצננים. יוצקים על המרק.
מרק מוקה עם פצפוצי שוקולד
מנה אחרונה שקולעת לטעמם של המבוגרים וגם של הילדים.
המרכיבים (4 מנות)
למרק
- 2 כפות מחוקות אבקת קפה נמס
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה (אחוזי שומן לפי הטעם)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לפצפוצי השוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם פצפוצי אורז
- אפשרות להגשה: שוקולדים לפי הטעם, אבקת קקאו
ההכנה
1. הפצפוצים: מרפדים תבנית בגודל 20X20 ס"מ (או דומה) בנייר אפייה.
2. שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב למרקם אחיד (אפשר להמיס גם בסיר אדים כפול). מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, משטחים ומיישרים. מאחסנים במקרר שעה לפחות.
3. שוברים או חותכים את המשטח לחתיכות קטנות (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר).
4. המרק: שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה והקורנפלור ומניחים בצד. יוצקים לסיר את החלב והשמנת, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומעבירים מצקת מסיר החלב לקערת הקפה־קורנפלור. מערבבים היטב. מעבירים את תמיסת הקפה לסיר החלב ומבשלים עוד 8-7 דקות תוך ערבוב איטי, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כחצי שעה.
5. מניחים על המרק עצמו ניילון נצמד ומאחסנים במקרר. אם רוצים להגיש אותו בטמפרטורת החדר – מצננים במקרר רק כ־15 דקות, אם רוצים להגיש קר – שעה ומעלה.
6. ההגשה: יוצקים את המרק לקערות, מפזרים פצפוצי שוקולד. אם רוצים, מוסיפים עוד שוקולד ואבקת קקאו. מגישים.
- איך שומרים? את המרק – עד 3 ימים. את הפצפוצים – עד שבוע, במקרר.
מרק אפרסקים עם סלסת פירות ופיצוחים מסוכרים
מצד אחד רעננות של סורבה־שייק עם נענע וג'ינג'ר. מצד שני, פצפוצים של אגוזים ושקדים קראנצ'יים. התוצאה: חגיגה. שימו לב, יש להתחיל את ההכנות לפחות שעתיים מראש, בהקפאה של אפרסקים. המנה יכולה להיות טבעונית, ראו ברשימת המרכיבים.
המרכיבים (4 מנות)
למרק
- 7-6 אפרסקים גדולים ובשלים
- 12-10 עלי נענע
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- 4 כפות סירופ מייפל או דבש
- מים
לפיצוחים
- 100 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם שקדים טבעיים
- 2 כפות שומשום
- 1 חלמון או 2 כפות רסק תפוחים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות שמן קנולה
לסלסת הפירות
- 2 אפרסקים
- 1 נקטרינה או שזיף
- 1 כף מיץ לימון
- 10-8 עלי נענע
ההכנה
1. המרק: חותכים מחצית מהאפרסקים לרבעים. מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות.
2. בינתיים מכינים את הפיצוחים: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. קוצצים גס את האגוזים והשקדים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
4. אופים כ־25 דקות, עד שרק הקצוות מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון מלא. שוברים לחתיכות קטנות (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור בקופסה סגורה, במקרר או במקום קריר).
5. סלסת הפירות: קוצצים את הפירות דק מאוד. מוסיפים את הלימון והנענע ומערבבים. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
6. ממשיכים עם המרק: שמים בקערת מעבד המזון את האפרסקים הקפואים. מוסיפים את הנענע והג'ינג'ר וטוחנים קצרות למרקם אחיד. חותכים את האפרסקים הטריים ומוסיפים גם אותם ואת המייפל (או הדבש) למעבד המזון. מעבדים שוב, למרקם אחיד.
7. ההגשה: יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים מהפיצוחים ומהסלסה ומגישים מיד.
מרק פאי לימון עם קראמבל
תרגמנו את העוגה הקלאסית לקינוח אחר לגמרי: קראמבל במקום קלתית בצק ומרק רענן במקום מלית אפויה. התוצאה קרמית, חמצמצה ומושלמת.
המרכיבים (4 מנות)
למרק
- 6 חלמונים מביצים בגודל L
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- 4 כפות מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ־2 לימונים
- 4 כוסות (1 ליטר) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה
לקראמבל
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן (מכיל גלוטן) או קמח מתאים ללא גלוטן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- 100 גרם חמאה קרה
- להגשה: חופן שברי שקדים, שקדים מולבנים קלויים, קצפת
ההכנה
1. הקראמבל: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון. מגררים עליהם, במגררת גסה, את החמאה. בעזרת קצות האצבעות, מעבדים את התערובת לפירורי בצק לא אחידים (אפשר גם לעבד את כל המרכיבים בקערת מעבד המזון). מאחסנים במקפיא שעתיים לפחות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מפזרים את פירורי הקראמבל הקפואים בתבנית. אופים 25-20 דקות, תוך ערבוב זהיר מדי פעם, עד שהפירורים מזהיבים בצורה אחידה. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. המרק: שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור, מיץ הלימון וקליפתו וטורפים היטב. מניחים בצד.
5. יוצקים לסיר את החלב ואת השמנת ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה. מעבירים מצקת מהנוזל לקערת החלמונים־לימון וטורפים היטב. מעבירים מצקת נוספת וטורפים שוב. יוצקים את תכולת הקערה לסיר החלב ומבשלים עוד 8-7 דקות, עד שהמרק מסמיך קלות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא. אם רוצים (מומלץ!), מאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לקירור.
6. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, עורמים בכל מנה מהקראמבל, ואם רוצים מוסיפים שקדים וקצפת. מגישים.
- איך שומרים? את המרק (ללא התוספות) – עד 3 ימים במקרר. את הקראמבל האפוי – עד שבוע במקרר או עד שבועיים במקפיא.
מרק רייס פודינג עם דובדבנים בליקר
פודינג אורז, או כמו שמקובל לומר "רייס פודינג", הוא מנה מנחמת כשלעצמה – בגרסתה החמה או הקרה. בגרסה שלנו, יש שדרוג משמעותי בעזרת שימוש בדובדבנים בליקר. את הדובדבנים אפשר להחליף בשזיפים, באפרסקים או בתותים.
המרכיבים (4 מנות)
למרק
- 2 כוסות אורז עגול (לסושי או לריזוטו)
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב + אפשרות לעוד
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או להקצפה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
לדובדבנים
- 1 חבילה (כ־300 גרם) דובדבנים קפואים, מופשרים
- 1 כוס מים
- 1 כפית קורנפלור
- 2 כפות ליקר פירות, ליקר שקדים, וויסקי או רום כהה
ההכנה
1. המרק: מניחים את האורז בסיר (אין צורך לשטוף אותו), מוסיפים את כל שאר מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים עוד 25 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
2. בודקים אם האורז מוכן. אם הוא עדיין קשה והנוזלים נספגו, מוסיפים עוד 1/2 כוס חלב ומבשלים כ־7 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון. מערבבים מדי פעם, כדי להבטיח צינון אחיד.
3. בינתיים, מכינים את הדובדבנים: שמים אותם בסיר, מוסיפים את כוס המים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כ־5 דקות, בלי להגיע לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומעבירים 2 כפות מהנוזל (עם או בלי חתיכות פרי) לקערה נפרדת.
4. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב. יוצקים את תכולת הקערה בחזרה לסיר וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם, 4-2 דקות, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים. מוסיפים את הליקר ומערבבים (אפשר להכין עד שבוע מראש. מחממים לפני השימוש).
5. ההגשה: מחלקים את האורז לקערות הגשה. מניחים בכל קערה מהדובדבנים החמים ומגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
- טיפ 1: במקום להכין את הפירות בליקר, אפשר להשתמש בקונפיטורה עם חתיכות פרי. מחממים אותה כ־20 שניות במיקרוגל, מוסיפים את הליקר ומערבבים.
- טיפ 2: לאחר צינון במקרר, האורז מתקשה. כדי להחזירו למרקם המתאים, מעבירים אותו לסיר, מוסיפים 1/2 כוס חלב ומבשלים על להבה נמוכה כ־5 דקות, כדי שייפתח אבל לא יתחמם.