שף
שף
מג'דרה פרגיות עם גזר ואפונה

מג'דרה פרגיות עם גזר ואפונה

גרסה משודרגת למנה הקלאסית, שמכינים בסיר אחד

פורסם:


המרכיבים (8-6 מנות)
  • 1 ק"ג פרגיות, חתוכות לקוביות בגודל כ־2 סמ"ר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות אורז (מומלץ בסמטי, פרסי או יסמין)
  • 1/3 כוס עדשים ירוקות
  • 1/3 כוס עדשים שחורות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות בגודל כ־1 סמ"ר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס אפונה קפואה
ההכנה
1. מערבבים את הפרגיות עם התבלינים (פפריקה, כמון, כורכום ומלח) ומניחים בצד לכ־15 דקות.
2. בינתיים, שוטפים את האורז ואת שני סוגי העדשים ומסננים.
3. מחממים בסיר רחב או סוטאז' את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהן מלבינות.
4. מוסיפים את האורז והעדשים, את השום, הגזר, הקינמון והפפריקה ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את עוצמת הלהבה לקטנה ומבשלים עוד כ־30 דקות, עד שהאורז והעדשים רכים.
5. מוסיפים לסיר את האפונה הקפואה, מערבבים ומבשלים עוד כ־2 דקות. מסירים מהכיריים. מגישים חם או מצננים ומקפיאים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button