המרכיבים (10-9 יחידות בתבניות שקעים)
- 2/3 2 כוסות (380 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי, לפי הטעם
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 3/4 כוס (180 מ"ל) משקה חלב רגיל או צמחי (שקדים או שיבולת שועל)
- 1 ביצה בגודל L
- קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
- 1/2 כוס (50 גרם) פרג טחון
- למלית: 1-1 1/2 כוסות (600-400 גרם) ריבת חלב
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את תבניות השקעים.
2. שמים בקערה את כל המרכיבים חוץ מריבת החלב, ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. ממלאים את השקעים עד ל־3/4 מגובהם (המאפינס יתפחו באפייה).
3. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. מחלצים את המאפינס מהתבניות. בעזרת כפית, מרוקנים מעט כל אחד מהם. ממלאים את השקעים בריבת חלב (בעזרת כפית או דרך שקית זילוף), כך שתתקבל גם גם תלולית קטנה. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר טיפ: את ריבת החלב אפשר להחליף בכל ממרח שאוהבים ושנוח למילוי (ולא חייבים: המאפינס טעימים גם כשלעצמם).