המרכיבים (כ 30 עוגיות בקוטר 6-7 ס"מ)
- 200 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
- 1-1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- אפשרות: 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש
- אפשרות: 1/4 כפית ציפורן או הל טחונים
- 1/3 כוס גזר מגורר גס (מכ־1 גזר)
- 2 כוסות פחות 2 כפות (260 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
- 1/3 כוס אגוזים קצוצים
אפשרות:
- ציפוי סוכר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3-2 כפות מים
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, הווניל, הקינמון והתבלינים (אם משתמשים) ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הגזר ואת הקמח ומערבלים לערבוב חלקי. מוסיפים את האגוזים ומעבדים לבצק אחיד. אם הוא דביק - מוסיפים עוד 2-1 כפות קמח. אוספים את הבצק, משטחים לדִסקית, עוטפים בניילון ומצננים במקרר
30-20 דקות (עד 3 ימים).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 5-4 מ"מ. קורצים בו עוגיות (מומלץ לא לקרוץ עוגיות קטנות מדי, האגוזים והגזר עלולים להפריע). מניחים בתבנית. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים בו עוד עוגיות.
4. אופים 20-15 דקות, עד ששולי העוגיות וחלקן התחתון מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. אם רוצים, מפזרים על העוגיות אבקת סוכר. לחלופין, אפשר לערבב את אבקת הסוכר והמים למרקם אחיד ולהזליף על העוגיות. מגישים.
- משך ההכנה: 40-30 דקות, לא כולל צינון ואפייה
- דרגת קושי: בינונית
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד 3 שבועות במקרר או עד 3 חודשים במקפיא)