שף
שף
מרק האפונה של אמא

מתכון לחימום הלב: מרק האפונה של אמא

כששקמה יעקבי, מנבחרת המשפיעניות של שף, צריכה אוכל של בית, היא מכינה סיר גדול של המרק הזה. מוזמנים לחלוק

פורסם:
בתקופה הקשה וההזויה הזו, כשההורים שלי בדרום והאחים שלי חלקם בחו"ל וחלקם בצפון, אין דבר שיותר מתחשק לי מאוכל ביתי של אמא שלי. אז הכנתי סיר ענקי של מרק האפונה האגדי של אמא שלי כדי לחמם את הבטן ואת הלב. ממליצה גם לכם להכין סיר ממש גדול, כי זה כל כך טעים שזה נגמר בצ׳יק.
טיפים:
  • אפשר להוסיף ברוקולי, סלרי או כל ירק אחר שאוהבים.
  • אפשר להקפיא את המרק. אני ממליצה להקפיא בקופסאות קטנות ואז אפשר להפשיר מנה או שתיים כל פעם שמתחשק.
  • אפשר לוותר על תפוחי האדמה, למרק פחות סמיך ופחמימתי.

המרכיבים (6-7 מנות)
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 500 גרם אפונה קפואה (מוכנה לאכילה)
  • 1 כף גדושה אבקת מרק טבעית
  • מלח על פי הטעם
  • לתוספת: 1 קופסת שימורים של אפונה או 1 כוס אפונה קפואה
ההכנה
1. בסיר גדול לחמם שמן זית ולטגן את הבצל עד שמזהיב.
2. להוסיף את הגזרים, תפוחי האדמה והשום ולטגן עוד 3–4 דקות תוך כדי ערבוב.
3. להוסיף את האפונה הקפואה ולצקת מים כך שיכסו 3–4 ס"מ מעל הירקות. להוסיף אבקת מרק ומלח ולערבב.
4. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, להנמיך את הלהבה ולבשל עד שהירקות מתרככים לחלוטין (כחצי שעה, תלוי בגודל הירקות).
5. בעזרת בלנדר מוט לטחון את הירקות שבסיר למחית חלקה. להוסיף מים במידת הצורך.
6. להוסיף את האפונה מהשימורים (או עוד אפונה קפואה) ולערבב.
7. להגיש חם, כדאי עם שקדי מרק בצד.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button