למראה אותנטי, וגם מפני שהם גדולים ועבים קצת יותר, ולכן "מחזיקים" טוב יותר את הגלידה, כדאי להשתמש להכנת המנה ב"ביסקוויט קסטה" (להשיג בסופרים). יחד עם זאת, אין שום בעיה להכין אותה גם עם ביסקוויטים רגילים.
המרכיבים (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 קופסה (395 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
- 150 גרם ביסקוויטים, מומלץ לקסטה
לציפוי
- 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 20 גרם חמאה או
- 1/2 1 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס
- אפשרות: 4-3 כפות סוכריות צבעוניות
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כדקה, לקרם אחיד.
2. מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך ששוליו יחרגו ממנה מכל הצדדים. מניחים בתחתית התבנית שכבה של ביסקוויטים. מניחים עליהם את הקרם ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים שכבה נוספת של הביסקוויטים. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.
3. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והחמאה (או השמן) וממיסים בזהירות במיקרוגל או על להבת כיריים נמוכה, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מורחים על שכבת הביסקוויטים. אם רוצים, מפזרים סוכריות. מכסים שוב ומחזירים למקפיא, לייצוב במשך שעה לפחות.
4. ההגשה: מוציאים את העוגה ומחלצים אותה מהתבנית בעזרת שולי הניילון. חותכים לריבועים בהתאם לגודל הביסקוויטים או בגודל 4X3 ס"מ. מגישים.
- איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.