שף
שף
 פרעצל עם מלח וסוכר

פרעצל עם מלח וסוכר

מאפה בוקר נהדר שלא מפספס את השילוב האופנתי של מתיקות עם טאץ' מלוח

עודכן:
שימו לב: לבצק הזה צריך לתת זמן לנוח, תכננו בהתאם.

המרכיבים
(כ־30 יחידות)
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב + אפשרות לעוד
  • 30 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 2 ביצים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
להברשה ולציפוי
  • 1 ביצה, טרופה
  • כ־10 גרם אגוזי קשיו קלויים או מסוכרים, קצוצים
  • כ־1 כף סוכר גבישי או סוכר חום
  • כ־1/2 כף מלח גס
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק. לשים לאט כ־10 דקות, לבצק רך וגמיש (אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד 3–4 כפות חלב). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות (עד לילה).
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק, לשים אותו בעדינות ומציאים ממנו את האוויר. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג־פונג. מגלגלים כל כדור לגליל באורך כ־12 ס"מ. מדקקים את שני קצוות הגליל, כך שמרכזו יהיה בעובי של כ־1 ס"מ והקצוות - כ־1/2 ס"מ. יוצרים צורת בייגלה ומהדקים את הקצוות למרכז הבצק. מניחים בתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ־40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות.
4. ההברשה והציפוי: מברישים את הפרעצלים בביצה, מפזרים את האגוזים, הסוכר והמלח.
5. אופים כ־15 דקות, עד שהפרעצלים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקפיא. מומלץ לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
פורסם לראשונה: 06:40, 11.12.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button