המרכיבים (6 מנות)
- 1/2 כוס כוסמת קלויה (חומה)
לסלט
- 4 עגבניות בשלות, קצוצות
- 3 מלפפונים, קצוצים
- 2 פלפלים אדומים, קצוצים
- 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- מלח, פלפל שחור
לרוטב
- מיץ וקליפה מגוררת מ־1 לימון גדול
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1/2 מכל (100 מ"ל) יוגורט
- 2 כפות סירופ מייפל או דבש
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סומאק טחון
- 1/2 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל גרוס
ההכנה
1. שמים את הכוסמת בקערה, מכסים במים ומשרים חצי שעה לפחות (עד 3 שעות). מסננים ומעבירים לסיר.
2. יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל גובה הכוסמת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, בסיר גלוי, 12-10 דקות, עד שהגרגירים רכים ונפתחים קצת. מסננים. מניחים לצינון קל.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים למרקם אחיד.
4. הרכבת המנה: שמים בקערת הגשה את הכוסמת, הירקות ועשבי התיבול, מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.