שף
שף
סלט כוסמת וירקות ברוטב יוגורט־טחינה וסומאק

סלט כוסמת וירקות ברוטב יוגורט-טחינה

סלט אהוב שמכיל כוסמת בריאה, והוא טעים ומשביע. אפשר לשמור אותו עד יומיים במקרר - כך שאפשר לחזור אליו ולשמוח שוב

פורסם:
המרכיבים (6 מנות)
  • 1/2 כוס כוסמת קלויה (חומה)
לסלט
  • 4 עגבניות בשלות, קצוצות
  • 3 מלפפונים, קצוצים
  • 2 פלפלים אדומים, קצוצים
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • מלח, פלפל שחור
לרוטב
  • מיץ וקליפה מגוררת מ־1 לימון גדול
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 מכל (100 מ"ל) יוגורט
  • 2 כפות סירופ מייפל או דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סומאק טחון
  • 1/2 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל גרוס
ההכנה
1. שמים את הכוסמת בקערה, מכסים במים ומשרים חצי שעה לפחות (עד 3 שעות). מסננים ומעבירים לסיר.
2. יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל גובה הכוסמת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, בסיר גלוי, 12-10 דקות, עד שהגרגירים רכים ונפתחים קצת. מסננים. מניחים לצינון קל.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים למרקם אחיד.
4. הרכבת המנה: שמים בקערת הגשה את הכוסמת, הירקות ועשבי התיבול, מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button