טיפים להתייעלות:
המלית: את מלית הגבינה העשירה אפשר להחליף במלית וניל זריזה: מקציפים 1 מכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב ו־1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל. ממלאים בהתאם להנחיות במתכון.
התוספות: את התוספות הקלאסיות לקרם הקנולי (תפוזים ושוקולד) אפשר להחליף בכל דבר שיש בבית.
הבצק: נותרו דפי פילו ללא שימוש? הכינו מהם גלילי קנולי ושמרו במקפיא (מלית של גלידה מוכנה זה כיף!). אפשרות נוספת: ערבבו את כל שאריות הגבינות מהמקרר עם ביצה, מלאו את דפי הפילו והכינו שבלולים טעימים.
המרכיבים (כ־35 יחידות)
להכנת הגלילים
- רדיד אלומיניום
- ניירות אפייה
לקנולי
- 7 עלי פילו (כ־1/2 חבילה), מופשרים
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
למלית
- 2 מכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה
- 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
- 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
לציפוי
- 25 גרם שוקולד, קצוץ דק
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזים או פיסטוקים קצוצים דק
- 2 כפות אבקת סוכר
ההכנה
1. הכנת הגלילים: פורשים על משטח העבודה את רדיד האלומיניום וגוזרים ממנו 35 רצועות ברוחב 6 ס"מ ובאורך כ־40 ס"מ. מגלגלים כל אחת מהן לגליל קצר בקוטר 1/2 2 עד 3 ס"מ. גוזרים מניירות האפייה 35 מלבנים בגודל 20X10 ס"מ. עוטפים היטב את גלילי רדיד האלומיניום במלבני נייר האפייה, וסוגרים כמו סוכרייה: מסובבים את הקצוות בכיוונים מנוגדים.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. הקנולי: פורשים עלה פילו על משטח העבודה. מברישים אותו בחמאה מומסת ובוזקים אבקת סוכר על מחציתו התחתונה. בעזרת סכין חדה (אפשר גם בגלגלת פיצה או במספריים) חותכים את העלה, לגובהו, לרצועות ברוחב 6 ס"מ, כך שמחצית מכל רצועה תהיה עם אבקת סוכר ומחצית ללא. מניחים גליל בקצה הנקי (ללא אבקת הסוכר) של כל רצועת פילו ומגלגלים את הרצועה סביב הגליל, לכל אורכה. נמנעים מלהדק את הבצק על הגליל, כדי שיהיה אפשר להפריד ביניהם בתום האפייה. מניחים בתבנית על קו התפר. מכינים כך את כל הכמות. מברישים את צידם החיצוני של גלילי הפילו ביתרת החמאה.
4. אופים 15-10 דקות, עד שעלי הפילו מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. שולפים את גלילי הנייר, מניחים לצינון מלא.
5. המלית: שמים בקערה את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל וטורפים. מוסיפים את קליפות התפוז והשוקולד המריר ומערבבים לפיזור אחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף וגוזרים את הקצה שלה. מזלפים את הקרם לתוך הגלילים (מצד אחד או משניהם).
6. הציפוי: מפזרים בצלחות נפרדות את השוקולד והאגוזים. טובלים את קצות הגלילים בשוקולד או באגוזים (או בשניהם). בוזקים על הגלילים אבקת סוכר. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.