שף
שף
פאי אגסים ודובדבנים

פאי אגסים ודובדבנים טבעוני

שילוב טעמים מנצח ושני פטנטים ששווה לאמץ: קלתית מבצק פילו וקרם וניל מהיר וקל

פורסם:
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לפירות
  • 6 אגסים בשלים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס דובדבנים מופשרים או משומרים ומסוננים (בעונה, אפשר להשתמש בטריים)
  • 1 כף סוכר
לקלתית
  • 6 יחידות (כ־1/2 חבילה) עלי פילו
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זרעי ענבים או שמן צמחי אחר
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • לקרם הווניל המהיר
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב צמחי, לפי הטעם
  • 1/2 1 כפות חמאת שקדים או חמאת בוטנים או חמאת קוקוס
לזיגוג
  • 2 כפות ריבת משמש
  • 1 כף מים רותחים

ההכנה
1. הפירות: קולפים את האגסים, חוצים אותם, מחלקים כל מחצית ל־3 פלחים ומגלענים. שמים את האגסים בכלי מתאים ומזלפים עליהם את מיץ הלימון. מבשלים במיקרוגל 7-5 דקות, לריכוך חלקי. מניחים לצינון. אין לכם מיקרוגל? אפשר לאדות את האגסים 12-10 דקות בסיר אידוי או לבשל במחבת מכוסה, עם כף שמן, 8-7 דקות
2. מסננים את האגסים. מוסיפים אליהם את הדובדבנים ואת הסוכר ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
4. הקלתית: פורסים על משטח עבודה נקי עלה פילו, מברישים אותו בשמן ובוזקים מהסוכר. מניחים עליו עלה שני, מברישים גם אותו בשמן ובוזקים מהסוכר. מניחים את צמד העלים בתבנית כך שהשוליים חורגים מחוץ לדפנות. מכינים כך שני צמדי עלים נוספים (זוג ועוד זוג), ומניחים בתבנית בחפיפה חלקית, כך שייווצר כיסוי מלא לתבנית. אוספים ומקפלים פנימה את השוליים העודפים ומצמידים אותם לדופן התבנית.
5. הקרם: שמים בקערה את כל מרכיביו וטורפים היטב לקרם אחיד. יוצקים את הקרם על הקלתית ומיישרים. מסדרים עליו את הפירות.
6. אופים 50-45 דקות, עד שהבצק מזהיב, המילוי מתייצב והאגסים רכים. מוציאים ומניחים לצינון.
7. הזיגוג: מערבבים בקערית את הריבה והמים לממרח אחיד. מברישים את פני העוגה. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button