שף
שף
מתכון הבסיס: עוף וירקות בתנור

תבנית הקסם: איך מכינים מעוף וירקות בתנור עוד 4 ארוחות שונות לשאר השבוע

נעמה רן מדגימה איך מה שנשאר מהעוף והירקות הופך לרוטב מהיר לפסטה, לקציצות טעימות, לתבשיל אורז מחמם ולמלית של אמפנדס-פטנט בקלי קלות. פשוט, משביע ולא משעמם

פורסם:

מתכון בסיס: תבנית של עוף וירקות בתנור

המרכיבים (8-6 מנות)
  • 1 עוף שלם, מחולק ל־8
  • 4-3 תפוחי אדמה
  • 3-2 בטטות
  • 2 קישואים
  • 2 בצלים
  • 3-2 פלפלים אדומים
  • 3 עגבניות
  • 1 ראש שום שלם
  • מלח, פלפל שחור
למרינדה ולתיבול
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה או מעושנת
  • 4 שיני שום כתושות או 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אורגנו טרי או יבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
ההכנה
1. המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביה. מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים־מעסים אותם, לציפוי מלא. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים (עד יום. אם אין זמן, אפשר לוותר על השרייה).
2. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. שוטפים (וגם קולפים, לפי הצורך) את תפוחי האדמה, הבטטות, הקישואים והבצלים וחוצים אותם לאורכם. את תפוחי האדמה חותכים לרבעים. מעבירים אותם לתבנית. מוסיפים את הפלפלים, העגבניות והשום בשלמותם. מפזרים על הירקות מלח ופלפל. מניחים עליהם את חלקי העוף, למעט החזה – אותו משאירים במרינדה.
4. צולים כ־40 דקות, עד שהירקות מתרככים והעוף מזהיב. מוסיפים לתבנית את חזה העוף ויוצקים על הירקות והנתחים את יתרת המרינדה מהקערה. אופים כ־17 דקות נוספות, עד שהחזה מוכן (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה שלו ומוודאים שהוא לבן. היזהרו מצליית יתר, החזה יתייבש). מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.

פסטה ברוטב עגבניות, עוף וזיתים

עד שהאטריות יתבשלו, תסיימו להכין גם את הרוטב.
5 צפייה בגלריה
פסטה ברוטב עגבניות, עוף וזיתים
פסטה ברוטב עגבניות, עוף וזיתים
פסטה ברוטב עגבניות, עוף וזיתים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (5-4 מנות)
ניקח מהתבנית
  • 1 בצל צלוי
  • 3 עגבניות צלויות
  • 2 פלפלים צלויים, מגולענים
  • תוכן מ־4–5 שיני שום צלויות
  • 2 כוסות חתיכות עוף צלוי
  • 1/4 כוס מהרוטב שהצטבר בתבנית
נוסיף
  • 500 גרם פסטה
  • 1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את הבצל, העגבניות, הפלפלים והשום וטוחנים למחית. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר וגם להקפיא לשימוש עתידי).
2. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
3. לפני שהפסטה מוכנה, מחממים את המחית שהכנו. כשהיא חמה, מוסיפים את הזיתים, הפטרוזיליה (או הבזיליקום), את העוף ואת הרוטב מהתבנית, וגם את הפסטה המוכנה. מבשלים יחד עוד דקה ומגישים.

קציצות בטטה ועוף

קלי קלות ובמהירות: מאחר שהעוף והבטטה כבר מבושלים, ההכנה סופר־זריזה. כמה דקות והארוחה מוכנה.
5 צפייה בגלריה
קציצות עוף ובטטה
קציצות עוף ובטטה
קציצות עוף ובטטה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (4-3 מנות)
ניקח מהתבנית
  • 2 בטטות, קלופות
  • 1 בצל צלוי, קצוץ
  • 1/2 1 כוסות חתיכות עוף צלוי
נוסיף
  • 1 ביצה
  • 3-2 כפות פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • אפשרות: 1 כפית עלי תימין או אורגנו
לציפוי ולטיגון/לאפייה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • שמן או שמן זית
ההכנה
1. מועכים את הבטטות למחית. מוסיפים את שאר המרכיבים לקציצות ומערבבים לעיסה אחידה.
2. הציפוי: מפזרים את פירורי הלחם בכלי מתאים. יוצרים קציצות מהעיסה ומצפים היטב בפירורים.
3. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות דקה־שתיים מכל צד, עד הזהבה. אם אופים: מניחים את הקציצות בתבנית ומזליפים עליהן מעט שמן זית. אופים כ־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות, עד הזהבה. מגישים חם.

תבשיל אורז ברוטב אדום עם עוף וירקות

ארוחה שלמה בקערה אחת, חמה וטעימה.
5 צפייה בגלריה
תבשיל אורז ברוטב אדום עם עוף וירקות
תבשיל אורז ברוטב אדום עם עוף וירקות
תבשיל אורז ברוטב אדום עם עוף וירקות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (6-4 מנות)
ניקח מהתבנית
  • 2 עגבניות צלויות
  • 5 שיני שום צלויות
  • 2-1 כוסות חתיכות עוף צלוי
  • 2-1 בצלים צלויים קצוצים
  • 2 פלפלים מגולענים קלופים וקצוצים
  • 1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
נוסיף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס אורז בסמטי, פרסי או עגול
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את העגבניות והשום ומוסיפים את המלח, הפפריקה והפלפל. טוחנים למרקם אחיד ומעבירים לכוס מידה.
2. שוטפים את האורז ושמים בסיר. מוסיפים לכוס עם רסק העגבניות מים כך שתהיה מלאה. יוצקים לסיר. מודדים עוד 3/4 כוס מים ומוסיפים לסיר (בסך הכול 3/4 1 כוסות, 420 מ"ל, רסק ומים). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־20 דקות, עד שהאורז רך. מסירים מהכיריים.
3. מוסיפים לאורז את העוף, הבצלים, הפלפלים והבטטות (הם יתחממו מהאורז, אבל אם רוצים - אפשר לחמם קלות את הירקות במיקרוגל ורק אז להוסיף). מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

אמפנדס מלאווח עם עוף וירקות

במקום להכין בצק משתמשים בעיגולי מלאווח מוכנים. אז כל מה שצריך לעשות זה לערבב את המלית, לעטוף בבצק ולאפות.
5 צפייה בגלריה
אמפנדס פטנט
אמפנדס פטנט
אמפנדס פטנט
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (8 יחידות גדולות)
ניקח מהתבנית
  • 1/2 1 כוסות חתיכות עוף צלוי
  • 1 תפוח אדמה מבושל, חתוך לקוביות של 1 סמ"ר
  • 2 פלפלים קלופים, קצוצים
  • 1 בצל, קצוץ
נוסיף
  • אפשרות: 1/2 כוס אפונה או תירס, מופשרים או טריים
  • 3 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 ביצה, טרופה
להרכבת המאפה
  • 4 עלי מלאווח
  • מעט קמח
ההכנה
1. ליצירת המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה – העוף והירקות מהתבנית, אפונה או תירס (אם רוצים), הפטרוזיליה או הכוסברה ומלח ופלפל. מוסיפים כ־3/4 מכמות הביצה הטרופה (את היתרה שומרים בצד) ומערבבים היטב.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. הרכבת המאפה: מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו עלה מלאווח ומרדדים אותו מעט, לעיגול בעובי 3 מ"מ. חוצים את העיגול. מברישים את שולי כל מחצית בביצה ששמרנו. מניחים על כל מחצית עיגול 2 כפות מלית, כך שתהיה מונחת בצד אחד שלו (ברבע עיגול). מקפלים על המלית את החלק הריק ומהדקים־מקפלים את השוליים. מעבירים לתבנית ומסירים עודפי בצק. מכינים כך את שאר הכמות.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button