נתונים שאנחנו לא יכולות לשנות:
גנטיקה: אם קיבלת בתורשה עור גמיש וחיוני מהורייך, יש לך סיכוי לסבול פחות מסימני מתיחה או קמטים.
צבע העור: בעור כהה נוטים להופיע יותר סימני מתיחה, לעומת עור בהיר שבו מופיעים יותר כתמי גיל וקמטים.
גיל: כשמתבגרים חלה ירידה בכמות הקולגן והאלסטין בעור, שגורמת לו לאבד את גמישותו ולהתקמט.
פעולות שעשויות להאט את הזדקנות העור:
כשעושים דיאטה חשוב להקפיד על קצב ירידה מתון במשקל - חצי קילו עד קילו בשבוע. זה קצב אופטימלי שיאפשר לעור להסתגל לשינויים בהדרגה, ויפחית את הסיכון להופעת קמטים וסימני מתיחה.
לשתות הרבה מים: שתייה של לפחות 12 כוסות מים ביום תורמת משמעותית לאלסטיות העור. המים מסייעים לעור להישאר גמיש ומפחיתים את הסיכון להתקמטות.
להימנע ממחמצנים המצויים באוויר מזוהם, עשן סיגריות, קרינת שמש ועוד. המחמצנים פוגעים בקרומי תאי העור ומזרזים את הזדקנותו.
להימנע מאכילת מזונות המכילים מחמצנים כמו בשרים מעושנים, מזון מטוגן ומזונות עם שומן צמחי מוקשה, שעשויים לפגוע בבריאות העור.
לצרוך מזונות ירוקים שעשירים בכלורופיל (נוגד חמצון טבעי), אשר תורם לגמישות העור ומסייע בהתמודדות עם נזקי חמצון. מומלץ לשלב בתפריט ירקות כמו תרד, ברוקולי, פטרוזיליה, חסה ועלים ירוקים אחרים.
לצרוך ויטמין E, שנחשב לוויטמין של העור. הוא מגן על העור מפני נזקי חמצון, משפר את האלסטיות ומפחית את הסיכון לקמטים. אפשר למצוא אותו במזונות כמו שקדים, אגוזים, נבט חיטה ושמנים מכבישה קרה כגון שמן חריע ושמן זית.
לצרוך ויטמין C: זהו ויטמין חשוב שמשפיע על ייצור הקולגן והאלסטין. אפשר למצוא אותו בפירות כמו תפוזים, קיווי, עגבניות, פלפל אדום ותות שדה. ויטמין C עוזר גם להגן על העור מנזקי השמש וזיהום אוויר.
לצרוך חומצת שומן גמה־לינולנית (GLA): שנמצאת בזרעי פשתן, שמן נר הלילה ושמן זרעי פטל שחור. החומצה מחזקת את קרומי התאים ומסייעת לגמישות העור.
שמנים טבעיים כמו שמן נבט חיטה, שמן נר הלילה וויטמין E ניתנים לשימוש חיצוני. אפשר למרוח אותם אחת לשבוע על אזורים רגישים לסימני מתיחה או קמטים, כדי לשמור על גמישות העור. גם חמאת שיאה, שמכילה חומצות שומן בלתי רוויות, מצוינת לטיפוח חיצוני.
של העור.
- המחקרים והכתבה אינם מהווים המלצה רפואית או טיפולית, יש להתייעץ עם גורם רפואי לפני כל החלטה על טיפול, נטילת תרופות או פעילות כלשהי