בעזרת ויטמינים ותוספי תזונה תוכלי לשמור על שיער בריא ויפה

מה כדאי לאכול כדי לגדל שיער מבריק ומטופח?

אילו מזונות מסייעים למנוע נשירה, ומה הסוד לשיער מבריק? כל החלבונים, המינרלים והוויטמינים שכדאי לצרוך בדרך לשיער מטופח

פורסם:
החלבונים, המינרלים והוויטמינים שכדאי לצרוך כדי לגדל שיער מבריק ומטופח. רק זכרו: דרושה סבלנות. תגובת השיער לשינויי תזונה או נטילת תוספים לוקחת בין חודש לשלושה חודשים.

חלבון

החלבון העיקרי של השיער הוא הקרטין. כדי לתחזק אותו חשוב לצרוך כמות חלבון יומית מספקת: 1 גרם חלבון (מוצרי חלב, בשרים, דגים, ביצים, קטניות ועוד) לכל קילוגרם של משקל תקין.

ברזל

אנמיה שכיחה מאוד בקרב נשים צעירות, בעיקר בגלל הווסת. חשוב לבדוק את רמת ההמוגלובין והפריטין בדם ולקבל הנחיה מתאימה מדיאטן/ית. באופן כללי, בשרים, דגים, קטניות וכן ירקות ירוקים ואדומים הם עשירים בברזל, אך במצבי מחסור, לרוב המזון לא יספיק ויהיה צורך בתוסף תזונה.

ויטמין B12

מחסור בוויטמין B12 הוא תופעה שכיחה. ניתן לבדוק רמות שלו בעזרת בדיקת דם פשוטה. הוא מצוי במוצרים מהחי בלבד ולכן לעתים צמחוניות או טבעוניות יזדקקו לתוסף - מומלץ לקחת תוסף שנמס בריריות הפה (ולא בבליעה ישירה).
2 צפייה בגלריה
אישה מחזיקה קווצת שיער ומסתכלת עליה
אישה מחזיקה קווצת שיער ומסתכלת עליה
מחסור בחומצה פולית עלול לגרום לנזקים בשיער ולנשירה מאסיבית
(צילום: shutterstock)

סלניום

מינרל חשוב שקשור לשינויים בצבע השיער ובחוזקו. הוא מצוי בדגים ועוף, אגוזי ברזיל, גרעינים וזרעים. כמות יומית מומלצת: עד 55 מיקרוגרם. אכילה מוגברת (מעל 400 מיקרוגרם עלולה לגרום להרעלה).

אומגה 3

חומצת שומן שמגיעה לתאי הקרקפת המזינים את השערה ותורמים לברק ולחיוניות השיער. אומגה 3 נמצאת בדגי ים, באבוקדו, בזרעי דלעת ובאגוזי מלך.

ויטמינים מקבוצה B

תורמים לבריאות השיער וכמותם בגוף מידלדלת במצבי סטרס. תזונה מאוזנת מכילה מספיק ויטמינים מקבוצה B. אבל במצבי נשירת שיער כדאי לשקול נטילת תוסף.

חומצה פולית

חיונית לתפקוד תקין של התאים ולחידושם, לייצור רקמות, לקידוד חלבונים ולייצור החומר התורשתי בתאים. לכן יש לה השפעה על השיער, הציפורניים והעור ומחסור בה עלול לגרום לנזקים בשיער ולנשירה מאסיבית. חומצה פולית מצויה בעיקר בדגנים מלאים ובירקות ירוקים. במצבי מחסור דרוש ליטול תוסף תזונה.

אבץ

מינרל חשוב לצמיחת השיער, שדרוש לגוף בכמות גדולה יחסית במצבי סטרס, ולכן מצבים כאלה גורמים לדלדול כמות האבץ ולנשירת השיער. האבץ מצוי בעיקר באגוזים ובפירות יבשים. שימי לב, גם עודף אבץ עשוי לגרום לנשירת שיער ולכן אין ליטול תוספים ללא המלצה של דיאטן/ית.
  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button