שף
שף
סלט אבטיח עם קרוטונים ועשבי תיבול

סלט אבטיח עם קרוטונים ועשבי תיבול

אבטיח עם גבינה בולגרית, מכירים? ברור שכן. אז החלפנו אותה בפטה כבשים והוספנו עשבי תיבול וקרוטונים - שסופגים את כל הנוזלים הטעימים. כמה פשוט, ככה טעים

פורסם:
שימו לב שמומלץ להכין את הקרוטונים מלחמניית ג'בטה בת יום (כבר לא טרייה). הצטיידו בהתאם.

המרכיבים (4 מנות)
לקרוטונים
  • 1 לחמניית ג'בטה מאתמול, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3-2 כפות שמן זית
  • מעט מלח גס
לסלט
  • 5 כוסות של קוביות אבטיח בגודל 3 ס"מ
  • 1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה
  • 1/2 1 כוסות עלי נענע
  • 1/3 כוס גבעולי בצל ירוק, ללא השורש הלבן, קצוצים
  • 150 גרם קוביות גבינת פטה כבשים
  • 4-3 כפיות דבש
  • מיץ מ־2 ליים או מ־1 לימון גדול
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח, מומלץ מלח ים אטלנטי
ההכנה
1. הקרוטונים: מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפזרים בתבנית את קוביות הג'בטה, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. מערבבים היטב. קולים 12-10 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. מוציאים ומצננים (אפשר להכין עד 4–5 ימים מראש ולשמור בכלי אטום).
3. הסלט: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביו. מוסיפים את הקרוטונים ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button