שימו לב שמומלץ להכין את הקרוטונים מלחמניית ג'בטה בת יום (כבר לא טרייה). הצטיידו בהתאם.
המרכיבים (4 מנות)
לקרוטונים
- 1 לחמניית ג'בטה מאתמול, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 3-2 כפות שמן זית
- מעט מלח גס
לסלט
- 5 כוסות של קוביות אבטיח בגודל 3 ס"מ
- 1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה
- 1/2 1 כוסות עלי נענע
- 1/3 כוס גבעולי בצל ירוק, ללא השורש הלבן, קצוצים
- 150 גרם קוביות גבינת פטה כבשים
- 4-3 כפיות דבש
- מיץ מ־2 ליים או מ־1 לימון גדול
- 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח, מומלץ מלח ים אטלנטי
ההכנה
1. הקרוטונים: מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפזרים בתבנית את קוביות הג'בטה, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. מערבבים היטב. קולים 12-10 דקות, עד שהקרוטונים מזהיבים. מוציאים ומצננים (אפשר להכין עד 4–5 ימים מראש ולשמור בכלי אטום).
3. הסלט: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביו. מוסיפים את הקרוטונים ומגישים.