כבר אפשר לשמוח עם מרק עגבניות לעת ערב, וזה שלפניכם משביע גם בזכות גרגירי חומוס שמתבשלים בו. בסיום, מוסיפים למרק טחינה גולמית מתובלת – שילוב שמתגלה כמושלם.
המרכיבים (8 מנות)
- 5 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית סוכר
- 1 קופסה גדולה (200 גרם) רסק עגבניות
- 2 קופסאות (800 גרם בסך הכל) עגבניות מרוסקות
- 6-5 כוסות (1.2–1.5 ליטרים) מים, מרק עוף או מרק ירקות מסונן
- 300 גרם גרגירי חומוס מבושל (אפשר ישירות מהמקפיא או מסונן משימורים)
- 2-1 כפות מיץ לימון
- 1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
לתוספת הטחינה
- 4 כפות טחינה גולמית
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1/8 כפית מלח
- 2-1 כפות מים
ההכנה
1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שקיפות (כ־7 דקות).
2. מוסיפים לסיר את השום, את כל התבלינים ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. יוצקים את המים (או המרק) כך שיוסיפו עוד כ־5 ס"מ לגובה המרכיבים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות.
3. מוסיפים לסיר את החומוס, מיץ הלימון והפטרוזיליה (או הכוסברה), מכסים את הסיר, מעלים את עוצמת הלהבה ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־15 דקות.
4. תוספת הטחינה: שמים בקערית את כל המרכיבים וטורפים לקבלת מרקם סמיך ואחיד (זה לא סלט טחינה).
5. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות. מוסיפים לכל צלחת ככפית עד כפית וחצי מהטחינה, ומערבבים קלות. מגישים (את המרק ואת הטחינה שומרים בנפרד, עד 3 ימים במקרר).