שף
שף
מרקים ממרכיבים שיש בכל מטבח

רוצים לדעת מניין המרקים שלי? מהמזווה!

הנה עוד תשובה הולמת למצב ולסתיו: סירי מרק חמים שמכינים בקלות ובזריזות עם מרכיבים זמינים שיש ממילא במטבח - אפונה, תירס, עגבניות או עדשים

פורסם:

מרק אפונה

אין שימורי אפונה אבל יש אפונה קפואה או אפונה יבשה? אין בעיה. פשוט השתמשו במה שיש.
6 צפייה בגלריה
מרק אפונה
מרק אפונה
מרק אפונה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות בצל יבש מטוגן
  • 2 קופסאות (600-550 גרם כל אחת) שימורי אפונה, מסוננים
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 2 כפות קמח
  • אפשרות להגשה: קרוטונים
ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים קלות. מוסיפים גם את האפונה המסוננת. מבשלים תוך כדי ערבוב מוקפד כ־5 דקות.
2. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת. מוסיפים מלח, פלפל ואת הכמון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מערבבים בקערית קטנה את המים והקמח, לתמיסה אחידה. יוצקים למרק ומערבבים היטב, לוודא שלא נותרו גושי קמח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים (ללא מכסה) עוד 15 דקות. מסירים מהכיריים.
4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון. אם רוצים, מחזירים את המרק לכיריים ומביאים שוב לרתיחה. מגישים, מומלץ עם קרוטונים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

מרק מינסטרונה

יש במזווה רק שעועית יבשה? השרו אותה ובשלו בנפרד, והוסיפו למרק לפי ההנחיות.
אין שעועית חומה אבל יש אדומה? יופי, אתם מסודרים.

6 צפייה בגלריה
מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(8 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות בצל יבש מטוגן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כ־500 גרם שימורי שעועית לבנה מבושלת, מסוננים
  • כ־500 גרם שימורי שעועית חומה מבושלת, מסוננים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ עגבניות מוכן או פסאטה
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כ־1/2 1 כוסות פסטה קצרה

ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו קצרות. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את שני סוגי השעועית. מערבבים ומטגנים עוד כ־5 דקות.
2. מוסיפים את מיץ העגבניות ואת המים הרותחים, מוסיפים גם מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
3. מוסיפים לסיר את הפסטה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, כך שתתקבל רתיחה קלה, ומבשלים עוד כ־20 דקות, עד להתעבות המרק. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

מרק עגבניות מהיר עם פתיתים

אין בקבוק פסאטה אבל יש שימורים של עגבניות? הכול טוב. אם צריך, טוחנים קצת את העגבניות, למרקם חלק יותר.
6 צפייה בגלריה
מרק עגבניות
מרק עגבניות
מרק עגבניות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף בזיליקום יבש
  • 1 בקבוק (700 גרם) פסאטה, מחית עגבניות קלה
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כוס פתיתים
  • אפשרות: 1/2 כוס שמנת מתוקה
ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים אותו קצרות. מוסיפים את הפפריקה והבזיליקום ומערבבים. יוצקים לסיר את מחית העגבניות ומערבבים. מוסיפים גם את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הסוכר, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מורידים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומוסיפים לסיר את הפתיתים, ואם רוצים – גם את השמנת. מבשלים (ללא מכסה) עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

מרק תירס בסגנון סיני

יש תירס במקפיא? מצוין, השתמשו בו והוסיפו לסיר עוד כוס מים.
ביצים זה לא מתאים? אין בעיה, הוסיפו לסיר רק תמיסה של קורנפלור ומים, להסמכה.

6 צפייה בגלריה
מרק תירס
מרק תירס
מרק תירס בסגנון סיני
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(6 מנות)
  • 1 קופסה (550 גרם) שימורי תירס
  • 1 כף שמן צמחי (קנולה, חמניות וכדומה)
  • 1 קופסה שימורי פטריות (שלמות או חתוכות), מסוננות ושטופות
  • אפשרות: 1/2 קופסה שימורי גזר
  • 3 כפות בצל יבש מטוגן
  • כ־50 גרם אטריות אורז עבות
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים רותחים
  • מלח
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור + 4 כפות מים

ההכנה
1. מסננים את התירס ושומרים בנפרד את הנוזלים.
2. מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את התירס המסונן, את הפטריות, את הגזר (אם משתמשים) ואת הבצל ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את המים ואת נוזל שימורי התירס ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את שמן השומשום ומנמיכים את הלהבה לבינונית.
4. טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הקורנפלור והמים וטורפים היטב. יוצקים את הבלילה לסיר לאט־לאט ובתנועה מעגלית. ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת נטיפי ביצים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה, ללא כיסוי, עוד כ־15 דקות. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

מרק עדשים כתומות

לא מתחשק לטחון את המרק? השאירו אותו כפי שהוא.

6 צפייה בגלריה
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים
(8 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות עדשים כתומות (אדומות) יבשות, שטופות ומסוננות
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 7-6 כוסות (כ־1/2 1 ליטרים) מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות להגשה: קרוטונים

ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים קצרות. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים את הפפריקה, הכמון והכורכום, ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עוד 5-3 דקות.
2. יוצקים 6 כוסות מים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מורידים את עוצמת הלהבה לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־35 דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. מסירים מהכיריים.
3. אם רוצים, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, לקבלת מרקם חלק יותר, לפי הטעם. מגישים, אפשר בתוספת קרוטונים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button