שקדי מרק כשרים לפסח
המרכיבים (צנצנת בנפח כ־360 מ"ל)
- 2/3 כוס (85 גרם) קמח מצה
- 1/3 כוס (כ־30 גרם) שקדים טחונים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 2 ביצים, טרופות
- לשימון והברשה: 1/3 כוס שמן
ההכנה
1. שמים בקערה את כל המרכיבים, פרט לביצים. מערבבים היטב. טורפים את הביצים בכלי נפרד. מוסיפים לקערה רק 3/4 מכמות הביצים. מערבבים למרקם של בצק. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד מהביצים. מכסים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות (עד 3 שעות).
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומשמנים אותו. מרדדים עליו את הבצק לעלה דקיק בעובי כ־2 מ"מ. מעבירים אותו, עם הנייר שתחתיו, לתבנית תנור.
4. מברישים את עלה הבצק בשמן. חותכים אותו לרצועות לאורכו ולרוחבו, כך שיתקבלו קוביות בגודל כ־1 סמ"ר. מרווחים ביניהן קלות.
5. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מאחסנים בכלי סגור עד להגשה.
6. מגישים עם המרק החם.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
אטריות לפסח
המרכיבים (8-6 מנות)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות עשבי תיבול קצוצים דק
- 4 כפות (כ־60 גרם) קמח תפוחי אדמה
- לטיגון: 1 כף שמן
ההכנה
1. טורפים את הביצים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים וטורפים היטב לבלילה אחידה.
2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת רחבה. בעזרת מצקת יוצקים למחבת מעט מהבלילה, כך שתתקבל חביתית דקה. מטגנים כדקה מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת.
3. ההגשה: מגלגלים את החביתית וחותכים לרצועות דקות ברוחב כ־1/2 ס"מ. מגישים עם המרק החם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לביבות אורז
המרכיבים (18 לביבות)
- 2 כוסות אורז מבושל
- 1 ביצה
- 1 כפית חוואיג'
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- מלח, פלפל שחור טחון
- לטיגון: שמן
- ההכנה
1. מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר כשעה (עד לילה), להתייצבות.
2. מחממים שמן לטיגון עמוק. צרים בידיים, או בעזרת 2 כפות, לביבות קטנות. מטגנים אותן עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3. מגישים עם המרק החם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
קניידלך קלאסיים
המרכיבים (כ־30 יחידות)
- 2 כוסות (260 גרם) קמח מצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 1 כוסות מרק עוף רותח או מים רותחים
- 4 ביצים, טרופות
- 1/2 כוס + 2 כפות שמן
ההכנה
1. מערבבים את קמח המצה עם המלח ואגוז המוסקט. יוצקים את המרק או המים על התערובת ומערבבים במזלג עד שהנוזל נספג. מוסיפים את הביצים ואת השמן ומערבבים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה).
2. ממלאים סיר במי מלח ומביאים לרתיחה עדינה. צרים מהעיסה כדורים בקוטר 3 ס"מ ומחליקים לסיר. מבשלים עד שהם צפים (כ־10 דקות) ועוד 3 דקות אחר כך. מוציאים בכף מחוררת ושומרים במקרר עד ההגשה.
3. מחממים קצרות במרק (או במיקרוגל בנפרד ומגישים עם המרק).
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.