שף
שף
פהיטס שסוגר פינה לארוחת ערב

פהיטס: ארוחה בטורטייה

הטריק לארוחת ערב זריזה: עוף (או תחליפים) ברוטב לימוני שנאפה עם ירקות ומוגש על טורטיות עם עוד ירקות טריים

פורסם:
קבלו את אחד הפטנטים שלי לארוחת ערב: עוף (או תחליפים, ראו תכף) ברוטב לימוני וקצת בועט שנאפה עם ירקות ומוגש על טורטיות עם עוד ירקות טריים. אפשר להשתמש בחזה עוף או בפרגיות, בפילה דג לבן, ברצועות סינטה או אנטריקוט וגם בטופו
המרכיבים (8-6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2–3 כפות מיץ לימון או ליים
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון או 2 ליים
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי (או לפי הטעם), פרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה או מעושנת
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות רוטב חריף, לפי הטעם (סחוג, סרירצ׳ה, טבסקו וכדומה)
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 700 גרם נתח חלבוני (ראו פירוט למעלה), חתוך לקוביות בגודל 2 ס״מ
  • 1 בצל סגול גדול, חצוי
  • 2 פלפלים, פרוסים
  • 1 עגבנייה, קצוצה
  • 1 כוס גרגירי תירס, מופשר או משומר
  • 4 כפות עלי כוסברה או נענע קצוצים
  • 8 טורטיות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכניות טורבו). מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה 2 כפות משמן הזית ואת כל מיץ הלימון והקליפה, הצ'ילי (אם רוצים), הפפריקה, רסק העגבניות והרוטב החריף. מוסיפים חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל. מוסיפים את קוביות המרכיב החלבוני (עוף, דג, בקר או טופו) ומערבבים. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחת. חותכים חצי מהבצל לרבעים ומניחים בתבנית, בין הנתחים. מפזרים גם את הפלפלים.
3. צולים 20-15 דקות, עד שהכל מזהיב. מוציאים.
4. בינתיים קוצצים את מחצית הבצל הנותרת לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את העגבנייה והתירס, את יתרת שמן הזית והמלח, מעט פלפל ואת הכוסברה או הנענע. מערבבים.
5. שמים את הטורטיות בתבנית נפרדת. מחממים בתנור במשך דקה.
6. פורשים את הטורטיות בצלחות ההגשה. מניחים עליהן את התבשיל ומוסיפים את הסלט הטרי. אם רוצים, מוסיפים עוד מיץ לימון ועוד רוטב חריף. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button