עוגת קרמבו לוטוס
דרגת קושי: קל | 20 דקות הכנה | תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ | חלבי
המרכיבים:
לבסיס הלוטוס:
- 150 גרם ממרח לוטוס מומס
- 3 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 100 גרם קמח
- קורט קינמון
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית נס קפה + 3 כפות מים רותחים
לקרם:
- 10 עוגיות לוטוס מרוסקות
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 4 כפות סוכר
לציפוי ולשכבת הביניים:
- צנצנת ממרח לוטוס
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. משמנים היטב את התבנית.
3. מתחילים עם הבסיס: מקציפים בקערה ביצים וסוכר לקציפה בהירה, מוסיפים בזרם דק את השמן. מוסיפים קמח, ממרח לוטוס, קינמון ואבקת אפייה, טורפים היטב עד לאיחוד. מוסיפים את הקפה עם המים הרותחים ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-20 עד 25 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
4. מוציאים מהתנור לצינון מלא, יוצרים בעזרת קיסם חורים ומוזגים 1/3 צנצנת ממרח לוטוס מומס, מיישרים ומניחים בצד לצינון.
5. ממשיכים לקרם: מניחים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים שברי עוגיות לוטוס ומקפלים בעדינות. מעבירים את הקצפת לתבנית מעל הבסיס ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את העוגה להקפאה לשעתיים.
6. מכינים את הציפוי: ממיסים את ממרח הלוטוס שנותר במיקרוגל במשך 30 שניות. כאשר העוגה הצטננה, יוצקים מעליה את ממרח הלוטוס ומכניסים לקירור נוסף במקרר עד להתייצבות, לפחות כשעתיים נוספות.
חג שמח!
פורסם לראשונה: 13:49, 29.08.24