שף
שף
עוגת זברה

עוגת זברה בחושה: תמימה מבחוץ, ומפתיעה מבפנים

עוגת פרווה ערמומית, שנראית מאוד מסובכת, אבל למעשה היא פשוטה מאוד להכנה. והכל בזכות טריק חכם ליצירת פסים דקים של שוקו

עודכן:

המרכיבים

(לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לעוגה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 1/3 1 כוסות (260 גרם) סוכר
  • 5 ביצים
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) משקה שקדים או מים (לגרסה חלבית, מחליפים את משקה השקדים בחלב)
  • 3 כפות קקאו
לציפוי
  • 120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 5 כפות משקה שקדים
  • 1 כף שמן
ההכנה
1. העוגה: מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הקמח והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים, את השמן ואת משקה השקדים, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים מחצית מהכמות לקערה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים לעיסה אחידה.
3. יוצקים בהדרגה את שתי העיסות, הבהירה והכהה, למרכז תבנית: 3-2 כפות מהעיסה הבהירה, מעליה 3-2 כפות מהעיסה הכהה, מעליה שוב מהעיסה הבהירה וחוזר חלילה עד גמר העיסות.
4. אופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון כ־20 דקות.
5. הציפוי: שמים בכלי קטן את כל מרכיביו, ומחממים במיקרוגל בהדרגה, או על הכיריים תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל קרם אחיד.
6. מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה את הציפוי. מחליקים אותו על פני העוגה בעזרת מרית, ומאפשרים לו לזלוג על הדפנות באופן חופשי. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים
פורסם לראשונה: 08:59, 11.03.21
The Butterfly Button